Tero Järvenpää heittää Euroopan cupissa

Viime perjantaina ennätyksensä 86,49 heittänyt Tero Järvenpää on keihään suomalaisedustaja yleisurheilun Euroopan cupissa Portugalissa juhannuksena.

Järvenpään edustuspaikka sinetöityi, kun sunnuntaina Eliittikisoissa ei tullut uusia näyttöjä.

Lapualla keihäsvoittoon ylsi Harri Haatainen 81,08, mutta toukokuun lopussa Kuortaneella 87,33 heittänyt Antti Ruuskanen jäi 80,28 metriin.

- Lapuan lisäksi valintaan vaikuttivat ulkomaiset näytöt, Urheiluliiton valmennusjohtaja Jarmo Mäkelä sanoo.

Osakassa MM-kultaan heittänyt Tero Pitkämäki on tällä kaudella jäänyt kahdesti suomalaisten varjoon, sillä Kuortaneella häntä parempi oli Ruuskanen ja Oslossa Järvenpää. Pitkämäen kauden ainoa voitto on Berliinistä Kultaisen liigan kilpailusta reilun viikon takaa, ja jo olympialaisiin valittu Pitkämäki keskittyy välillä harjoitteluun ja kylkensä paranteluun.

Myös moukarin edustuspaikka on menossa haastajalle, sillä Olli-Pekka Karjalainen ei osallistu suomalaisten katsastukseen Töysässä eikä heitä keskiviikkona Tshekin Ostravassa. Karjalainen oli kaavaillut Ostravaa kalenteriinsa, mutta päätti panostaa harjoitteluun. Hän kilpailee seuraavan kerran moukarikarnevaaleissa Kaustisella 28. kesäkuuta.

David Söderbergillä on moukarin kotimainen kärkitulos 75,82 tältä kaudelta. Karjalainen avasi kautensa 74,78:lla Hollannin Hengelossa toukokuussa.

Euroopan cup kisataan 21.-22. kesäkuuta Portugalin Leiriassa. Suomen joukkue nimetään pääosin ensi viikon maanantaina, mutta puolenkymmentä lajia jää katsastettavaksi 17. kesäkuuta Eurajoen kansainvälisissä kisoissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat