Wallander-tähti avautuu kollegan itsemurhasta – huono omatunto vei terapiaan

Ruotsalaisessa menestyssarja Wallanderissa pääosaa näyttelevä Krister Henriksson avautuu podcast-haastattelussa entisen kollegansa itsemurhasta.

Johanna Sällström löydettiin kuolleena kotoaan Malmöstä vuonna 2007. Hän kuoli 32-vuotiaana. Kuolinsyynä oli itsemurha. Tapaus on puhuttanut vuosien ajan.

Sällström näytteli Wallander-poliisisarjassa päähenkilön, eli Krister Henrikssonin näyttelemän Kurt Wallanderin tytärtä 13 elokuvassa. Sällströmin kuolema on edelleen arka aihe Henrikssonille, joka purkaa tuntojaan Nemo möter en vän -podcastissa.

– Meillä oli melko monimutkainen suhde. Minusta tuli eräänlainen isähahmo hänelle. Mielestäni hän oli uskomaton ihminen, mutta jokin hiersi häntä, Henriksson kertoo.

Podcastissa Henriksson myöntää tietäneensä, että Sällström voi huonosti.

– Kun hän oli elossa, en halunnut myöntää sitä itselleni.

Wallander-sarja oli tauolla kolme vuotta Sällströmin kuoleman jälkeen. Krister Henrikssonin mukaan sarjan jatkaminen ilman Johanna Sällströmiä tuntui omituiselta.

– Minulla oli erittäin huono omatunto ja kävin sen vuoksi terapiassa. Kysyin itseltäni, miksi en puuttunut asiaan. Olen ymmärtänyt, etten vain voinut tehdä niin. 

Aiheesta kertoi ensimmäisenä ruotsalaislehti Expressen. 

Lue myös:

    Uusimmat