Sokkomakutesti paljastaa: Tunnistaako kakkos- ja kolmosoluen eron todella mausta?

Olut

Makuja.fi otti selvää, erottaako kakkos- ja kolmosoluen sokkomakutestissä.

Keskustapuolueen halu siirtää yli 3,7 prosenttia alkoholia sisältävien juomien myynti Alkoon on herättänyt paljon keskustelua. Tämä johtaisi todennäköisesti kakkosoluen myynnin kasvuun. Makuja.fi otti selvää, maistaako tavallinen kuluttaja todella eron kolmos- ja kakkosoluessa.

"Tummempi väri hämää, mutta kyllä tämä on kakkosta"

Makutestissä keskustelua herätti heti alkuun tuotteiden väriero. Testaajien tietämättä kakkosolut oli väriltään selvästi tummempaa kuin kolmosolut.

Kuudesta testaajasta – kolmesta naisesta ja kolmesta miehestä – viisi tunnisti pohdinnan jälkeen kakkosoluen kolmosoluesta. Moni myönsi kuitenkin, ettei valinta ollut aivan helppo.

Arviot kolmosoluesta sokkomakutestissä:

"Kolmosta. Hieman pistävä, voimakkaampi maku."
– Nainen, 27

"Kolmosta. Lempeä, hiukan kitkerä. "
– Nainen, 46

"Hieman vahvemmalta tuntui, eli kolmosolut. Tasapainoinen hyvä perussaunakalja."
– Mies, 31

"Kolmosolut. Hieman vetinen, perusolut, janojuoma, hellejuoma, kevyt."
– Mies, 42

"Kakkosolut. Karvas jälkimaku, vetinen, vaaleampi, kuohuvampi."
– Nainen, 38

"Kolmosolutta. Vetinen, kuiva, laiha, ohut, laiska, ujo, arka."
– Mies, 29

Arviot kakkosoluesta sokkomakutestissä:

"Kakkosta. Mukavan mieto, pehmeä maku."
– Nainen, 27

"Kakkosta. Laimea, mauton."
– Nainen, 46

"Tummempi väri hämää, mutta kyllä tämä on kakkosta. Raikas, hieman väljähtänyt."
– Mies, 31

"Kakkonen. Vetinen, laiha, luonteeton."
– Mies, 42

"Kolmosolut. Pyöreä, "mauton", tasaisempi maku, tummempi, laimeampi kuohu."
– Nainen, 38

"Kakkosolutta. Vetinen, kuiva, laiha, ohut, laiska, ujo, arka."
– Mies, 29

Testatut olutlaadut olivat saman panimon tuotteita.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.