Hellapoliisin marinoidut päärynät
Julkaistu
12.12.2014. Marinoidut päärynät ovat mainio joulujälkiruoka. Kun pakkaat päärynät kauniiseen purkkiin, voit antaa purkin myös joululahjaksi!
6 annosta
- 500 g pieniä, tuoreita päärynöitä
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- ½ dl Cointreau-appelsiinilikööriä
- yhden appelsiinin raastettu kuori
- yhden appelsiinin puristettu mehu
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä
- kanelitanko
Valmistusohje
Kuori päärynät.
Mittaa kattilaan sokeri,vesi, appelsiinilikööri, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, appelsiinin puristettu mehu ja pala tuoretta, kuorittua inkivääriä. Lisää myös kanelitanko.
Lisää joukkoon päärynät ja kiehauta. Laita päärynät puhtaaseen lasipurkkiin ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa seuraksi nokare kermavaahtoa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"