Jauhelihapiiras maissijauhoista

Maissijauhot antavat tälle piiraalle ainutlaatuisen maun ja koostumuksen. Piirastaikinan sisältä paljastuukin herkullisen mausteinen jauhelihatäyte! Tarjoa herneiden tai papujen kera.

4 annosta

  • 4 dl maissijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ litraa maitoa
  • 50 g voita
  • 200 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl jauhettua korianteria

Valmistusohje

1. Maissitaikina: Mittaa kulhoon puolet maidosta ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta loppu maito ja voi kattilassa, vatkaa joukkoon jauhoseos ja hauduta minuutti, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuri ja hienonna sipuli. Sulata voi paistinpannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi, älä ruskista. Nosta lämpöä ja lisää jauheliha. Paista jauhelihaa noin 2-3 minuuttia, kunnes se on murumaista. Mausta suolalla, timjamilla, mustapippurilla ja korianterilla.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Ota maissitaikinasta 2/3 ja vuoraa sillä vuoan pohja ja reunat. Kaada päälle jauhelihatäyte ja levitä loppu maissitaikina päälle kanneksi. Paista piirasta uunin alatasolla 40-45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!