Koko Suomi leipoo: Lauran Siemensyöjän olutnäkki

KSL: Siemennäkkäri Laura
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen jakson taitotehtävässä Laura leipoi Siemensyöjän olutnäkkiä. Ohjeella tulee neljä näkkärikiekkoa.

Näkkärikiekot (4 kappaletta)

  • 1 dl Pellavansiemeniä
  • 1 dl Auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl Seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl Kurpitsansiemeniä
  • 1 rkl Mantelijauhoja
  • 1 rkl Pofiber perunakuitujauhetta
  • 1 tl Suolaa
  • 4 rkl Hienonnettuja kuivattuja karpaloita
  • 2,5 dl Tummaa olutta (4,6 %), esim. Karhu Tumma
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 2 rkl Psyllium -jauhetta

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

2. Sekoita pellavansiemenet, auringonkukansiemenet, seesaminsiemenet, kurpitsansiemenet, mantelijauhot, pofiber ja suola. Hienonna kuivatut karpalot ja sekoita joukkoon.

3. Kiehauta olut ja lisää siemenseokseen. Lisää joukkoon öljy ja sekoita.

4. Lisää seokseen lopuksi psyllium ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan turvota 5 minuuttia.

5. Jaa taikina neljään osaan ja lusikoi massa keoiksi kahdelle uuninpellille leivinpaperin päälle. Taputtele keot mataliksi ympyröiksi. Aseta päälle toinen leivinpaperi. Kauli keot mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Leikkaa levyt ympyränmallisen muotin avulla pyöreiksi. Leikkaa pienen ympyränmallisen muotin avulla "reikäleipien" reiät. Lopun taikinan voit kaulia uudeksi levyksi ja leikata palttoonapeiksi.

6. Paista näkkileipiä ja palttoonappeja yhteensä noin 60 minuuttia. 30 minuutin kohdalla käännä peltien paikkoja ja suuntaa. Jatka näkkileipien paistoa vielä noin 20 minuuttia. Siirrä olutnäkit leivinpaperilta ritilän päälle ja paista vielä n. 10 minuuttia. Huom: tarkkaile, etteivät näkkärit pääse palamaan! Halutessasi voit jättää näkkärit vielä hetkeksi kuivumaan uunin jälkilämpöön niin, että uunin ovi on aavistuksen raollaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.