Koko Suomi leipoo: Lauran Siemensyöjän olutnäkki
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen jakson taitotehtävässä Laura leipoi Siemensyöjän olutnäkkiä. Ohjeella tulee neljä näkkärikiekkoa.
Näkkärikiekot (4 kappaletta)
- 1 dl Pellavansiemeniä
- 1 dl Auringonkukansiemeniä
- 0,5 dl Seesaminsiemeniä
- 0,5 dl Kurpitsansiemeniä
- 1 rkl Mantelijauhoja
- 1 rkl Pofiber perunakuitujauhetta
- 1 tl Suolaa
- 4 rkl Hienonnettuja kuivattuja karpaloita
- 2,5 dl Tummaa olutta (4,6 %), esim. Karhu Tumma
- 1 rkl Oliiviöljyä
- 2 rkl Psyllium -jauhetta
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
2. Sekoita pellavansiemenet, auringonkukansiemenet, seesaminsiemenet, kurpitsansiemenet, mantelijauhot, pofiber ja suola. Hienonna kuivatut karpalot ja sekoita joukkoon.
3. Kiehauta olut ja lisää siemenseokseen. Lisää joukkoon öljy ja sekoita.
4. Lisää seokseen lopuksi psyllium ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan turvota 5 minuuttia.
5. Jaa taikina neljään osaan ja lusikoi massa keoiksi kahdelle uuninpellille leivinpaperin päälle. Taputtele keot mataliksi ympyröiksi. Aseta päälle toinen leivinpaperi. Kauli keot mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Leikkaa levyt ympyränmallisen muotin avulla pyöreiksi. Leikkaa pienen ympyränmallisen muotin avulla "reikäleipien" reiät. Lopun taikinan voit kaulia uudeksi levyksi ja leikata palttoonapeiksi.
6. Paista näkkileipiä ja palttoonappeja yhteensä noin 60 minuuttia. 30 minuutin kohdalla käännä peltien paikkoja ja suuntaa. Jatka näkkileipien paistoa vielä noin 20 minuuttia. Siirrä olutnäkit leivinpaperilta ritilän päälle ja paista vielä n. 10 minuuttia. Huom: tarkkaile, etteivät näkkärit pääse palamaan! Halutessasi voit jättää näkkärit vielä hetkeksi kuivumaan uunin jälkilämpöön niin, että uunin ovi on aavistuksen raollaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"