Koko Suomi leipoo: Punajuurikakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.
Pohja
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 30 g voita
- 2 ½ dl punajuuriraastetta
- 1 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Voikreemi
- 1 dl marjoja
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
Suklaatäyte
- 100 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 1 dl kookoskermaa
Suklaakoristeet
- Tummaa suklaata
Pähkinät
- 20 g voita
- 50 g pähkinöitä
- 2 rkl hunajaa
Punajuurirullat
- 50 g punajuurta
- 20 g voita
Valmistusohje
POHJA: Vaahdota sokeri ja kananmuna. Lisää kuivat aineet, punajuuriraaste, maito ja voisula. Kaada vuokaan, paista.
VOIKREEMI: Vaahdota voi, lisää tomusokeri ja lopuksi marjat.
SUKLAATÄYTE: Vaahdota kermat. Sulata suklaa vähitellen. Yhdistä.
SUKLAAKORISTEET: Sulata suklaa ja tee koristeita.
PÄHKINÄT: Sulata voi pannulla. Paahda siinä pähkinät. Lisää hunaja.
PUNAJUURIRULLAT: Tee punajuuresta ohuita siivuja. Paahda ne voissa ja kuivata paperin päällä. Lisää ripaus suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku