Maa-artisokkaa, sitruunamarinoitua tofua ja rosmariinia

Maa-artisokka on mainio ja mieto raaka-aine, joka sopii hyvin esimerkiksi perunan korvikkeeksi. Tämä resepti soveltuu kasvissyöjille, mutta maistuu varmasti myös lihan ystäville.

2 henkilölle

  • 1 sitruuna
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 rkl sinappia
  • 1,5 dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 200 g maustamatonta Alpro soya -tofua
  • 200 g maa-artisokkaa
  • 100 g salaatinlehtiä esim. vuonankaalia

Valmistusohje

1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori, hienonnettu rosmariini, sinappi ja öljy sekä suola ja pippuri keskenään salaatinkastikkeeksi.

2. Pese maa-artisokka ja viipaloi se mahdollisimman ohueksi.

3. Laita artisokkaviipaleet jääkylmään veteen puolesi tunniksi, jotta niistä tulee rapeita.

4. Murenna tofu. Marinoi tofua salaatinkastikkeessa sen aikaa, kun artisokat ovat jäävedessä.

5. Valuta artisokka viipaleet ja kuivaa hyvin.

6. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.