Maa-artisokkaa, sitruunamarinoitua tofua ja rosmariinia
Maa-artisokka on mainio ja mieto raaka-aine, joka sopii hyvin esimerkiksi perunan korvikkeeksi. Tämä resepti soveltuu kasvissyöjille, mutta maistuu varmasti myös lihan ystäville.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
2 henkilölle
- 1 sitruuna
- 1 tl rosmariinia
- 1 rkl sinappia
- 1,5 dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 200 g maustamatonta Alpro soya -tofua
- 200 g maa-artisokkaa
- 100 g salaatinlehtiä esim. vuonankaalia
Valmistusohje
1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori, hienonnettu rosmariini, sinappi ja öljy sekä suola ja pippuri keskenään salaatinkastikkeeksi.
2. Pese maa-artisokka ja viipaloi se mahdollisimman ohueksi.
3. Laita artisokkaviipaleet jääkylmään veteen puolesi tunniksi, jotta niistä tulee rapeita.
4. Murenna tofu. Marinoi tofua salaatinkastikkeessa sen aikaa, kun artisokat ovat jäävedessä.
5. Valuta artisokka viipaleet ja kuivaa hyvin.
6. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"