MasterChef: Kuhaceviche – Ellan resepti

mc_eps8_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 1 kuhafile
  • 8 limen mehu
  • n. 1 rkl merisuolaa
  • 1/2 jalapeno
  • 1/2 punasipuli
  • kourallinen korianteria
  • n. 200 g mansikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 riisipaperi”arkki”
  • 2 retiisiä
  • 2 vihreää ”raakaa” mansikkaa
  • jäitä

Valmistusohje

Keitä sokeri ja vesi, niin että sokeri sulaa. Aja 150g mansikoita blenderissä soseeksi ja siivilöi kulhoon, purista viiden limen mehut kulhoon ja kaada sokeri liemi mukaan myös. Kaada neste metalli astialle noin 1 cm pakuisesti ja laita pakkaseen vähintään puoleksi tunniksi. Raavi ja sekoita granitaa jäätymisen väleissä.

Sekoita kulhossa 2 limen mehu, ½ rkl suolaa, pieneksi pilkottu jalapeno ja punasipuli. Leikkaa kuha pieniksi kuutioiksi, ja sekoita marinadiin. Laita kulhon päälle kelmu ja anna maustua jääkaapissa puoli tuntia.

Pilko riisipaperi paloiksi ja frittaa 180 asteisessa öljyssä kunnes niistä tulee ilmavia ja rapeita. 30 sekunttia.

Leikkaa retiisi ohuiksi tikuiksi ja vihreät mansikat siivuiksi. Laita odottamaan jääveteen.

Pilko loput mansikat pieneksi ja hienonna korianteri. Lisää mansikat chevichen sekaan ennen tarjoilua.

Valuta ja kuivaa retiisi ja vihreät mansikat. Koristele annos niillä ja korianterilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!