Raclettejuustopitsa
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- tomaattikastiketta
- sipulia
- ilmakuivattua kinkkua
- tomaattiviipaleita
- vihreitä oliiveja
- 100 g mozzarellaraastetta
- n. 200 g raclettejuustoa
- rucolaa
Pohja
- 2 ½ -3 dl vehnäjauhoja
- 1/3 kuivahiivapussi
- n. 1 tl suolaa
- 1 dl vettä
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Sulata hiiva ja sokeri haaleaan veteen. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää jauhoseosta nesteeseen vähitellen ja vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti, lisää jauhoa tarvittaessa. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Kumoa kohonnut taikina leivinpaperille ja kauli se ohueksi levyksi.
Levitä pohjalle tomaattikastike. Lado pohjan päälle sipulirenkaat, ohuet tomaattisiivut, kinkku, oliivit ja päälle mozzarellaraaste. Leikkaa Raclettejuusto ohuiksi siivuiksi ja asettele juustoraasteen päälle. Paista uunissa 200°c:ssa noin 10-15 minuuttia. Asettele rucolaa valmiin pitsan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi