Raclettejuustopitsa
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- tomaattikastiketta
- sipulia
- ilmakuivattua kinkkua
- tomaattiviipaleita
- vihreitä oliiveja
- 100 g mozzarellaraastetta
- n. 200 g raclettejuustoa
- rucolaa
Pohja
- 2 ½ -3 dl vehnäjauhoja
- 1/3 kuivahiivapussi
- n. 1 tl suolaa
- 1 dl vettä
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Sulata hiiva ja sokeri haaleaan veteen. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää jauhoseosta nesteeseen vähitellen ja vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti, lisää jauhoa tarvittaessa. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Kumoa kohonnut taikina leivinpaperille ja kauli se ohueksi levyksi.
Levitä pohjalle tomaattikastike. Lado pohjan päälle sipulirenkaat, ohuet tomaattisiivut, kinkku, oliivit ja päälle mozzarellaraaste. Leikkaa Raclettejuusto ohuiksi siivuiksi ja asettele juustoraasteen päälle. Paista uunissa 200°c:ssa noin 10-15 minuuttia. Asettele rucolaa valmiin pitsan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku