Riista-riimiliha
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 500 g hirven sisäpaistia tai fileetä
- 1 dl merisuolaa
- 2 rkl sokeria
- 8 valkopippuria
- lehtipersiljaa
- rakuunaa
- kirveliä
- 2 rkl öljyä
Lisäkkeenä
- 0,5 dl majoneesia
- yrttisalaattia
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 4 rkl öljyä
- suolaa
- sokeria
- tilkka sitruunamehua
Valmistusohje
Lihaksi käy myös esimerkiksi peuran tai kauriin filee.
Poista lihasta kalvot. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta liha seoksella.
Anna lihan maustua huoneenlämmössä tunti. Laita liha marinoitumaan jääkaappiin vielä vuorokaudeksi.
Poista lihasta mausteseos.
Kääri liha kelmun avulla tiukaksi pötköksi ja pakasta.
Leikkaa kohmeisesta pötköstä ohuita siivuja.
Pursota majoneesia ohuesti lihaviipaleiden päälle. Mausta salaatti kevyesti balsamicolla, öljyllä, suolalla ja sokerilla sekä tilkalla sitruunamehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka