Tiikerikakku ja -muffinit salmiakkiraidoin
Leivo isälle ta isoisälle tiikerikakku salmiakkiraidoilla. Helppo valmistusidea, jossa ei tarvitse vatkata taikinaa, sillä taikina valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen.
Muffinit
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2,5 tl leivinjauhetta
- 2,5 tl vaniljasokeria
- 2,5 dl kermaa, voi olla laktoositonta
- 3 kananmunaa
- 150 g juoksevaa margariinia (pullo)
- 1 dl appelsiinituoremehua
Raitoihin
- 3 rkl salmiakkikastiketta tai salmiakkijuomaa
- 1 dl salmiakkilakritseja pilkottuna tai turkinpippureita rouheena
Leivitykseen
- rasvaa
- korppujauhoja
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Ota taikinasta yksi kolmasosa erilleen ja sekoita siihen salmiakkikastike-salmiakkilakritsiseos.
Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kymmenen minuuttia ennen kumoamista.
Kakkutaikinasta voi valmistaa myös tiikerimuffineja: jaa vaaleaa taikina muffinivuokiin ja laita keskele tumma taikinaa, kierrä hiukan sekaisin esimerkiksi pikkulusikalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka