Tiikerikakku ja -muffinit salmiakkiraidoin

Leivo isälle ta isoisälle tiikerikakku salmiakkiraidoilla. Helppo valmistusidea, jossa ei tarvitse vatkata taikinaa, sillä taikina valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen.

Muffinit

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl kermaa, voi olla laktoositonta
  • 3 kananmunaa
  • 150 g juoksevaa margariinia (pullo)
  • 1 dl appelsiinituoremehua

Raitoihin

  • 3 rkl salmiakkikastiketta tai salmiakkijuomaa
  • 1 dl salmiakkilakritseja pilkottuna tai turkinpippureita rouheena

Leivitykseen

  • rasvaa
  • korppujauhoja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Ota taikinasta yksi kolmasosa erilleen ja sekoita siihen salmiakkikastike-salmiakkilakritsiseos.

Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kymmenen minuuttia ennen kumoamista.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös tiikerimuffineja: jaa vaaleaa taikina muffinivuokiin ja laita keskele tumma taikinaa, kierrä hiukan sekaisin esimerkiksi pikkulusikalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!