Paluun keikkalavoille tekevä Nelli Matula avoimena sairaudestaan: "Elämä hymyilee jälleen"

Nelli Matula vieraili Huomenta Suomessa kertomassa pitkästä tauostaan ja syistä sen takana.

Pop-artisti Nelli Matula, 28, perui huhtikuussa 2023 kaikki kyseisen vuoden keikat. Matula kertoi Aki Linnanahde talk show -podcastissa, että ennen kevään 2023 keikkaperumisia hän oli sairastellut jo pitkään. 

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Matula kertoo olevansa iloinen, että syy sairastelulle löytyi. Tarkasti yksityisyyttään varjeleva Matula kertoo, että pitkän sairastelukierteen jälkeen paluu keikkalavoille tuntuu mahtavalta.

– Elämä hymyilee jälleen, Matula iloitsee.

Puolitoista vuotta poissa parrasvaloista ollut Matula puhuu avoimesti koettelemuksistaan.

– Sitä selvitettiin monta vuotta ja loppuvaiheessa ravasin aktiivisesti kaiken maailman spesialisteilla. Oli vaikea löytää syitä, mutta puolitoista vuotta sitten minulla todettiin parantumaton geneettinen immuunivaje, Matula kertoo.

– Sen nimi on CVI-tauti, joka on todella harvinainen.

Matula kertoo eläneensä tietämättömyydessä. Ei tiedetty, kuinka hoito toimii ja miltä elämä näyttäisi. Laulaja teki radikaalin ratkaisun ja perui kaikki keikkansa.

– Pikkuhiljaa on könytty takaisin. Nyt voin tosi hyvin ja hoito toimii. Podcastissa jännitti kertoa aiheesta, mutta se oli kiva formaatti, koska siinä oli aikaa käydä läpi itsekin se prosessi, joka on aika vaikea tiivistää pariin minuuttiin.

Matula myöntää, että artistina hän oli kovan paikan edessä, sillä haluaa pitää tarkat rajat yksityisyyden ja artistiuden välillä. Hän oli pitkään sitä mieltä, ettei aio kertoa sairaudestaan, mutta tuli toisiin aatoksiin kirjoittaessaan uusia kappaleita.

– Kun päädyin siihen, että ehkä urani ei ollutkaan ohi ja olin tehnyt päätöksen, että jatkan tässä ammatissa, niin tuntui tärkeältä niille ihmisille, jotka minua kuuntelevat, että he tietävät mistä ne laulut kertovat.

Matula sanoo musiikin olevan väylä, jossa hän avaa asioita, joita ei muuten välttämättä haluaisi kertoa.

Paluun keikkalavoille tekevä Matula julkaisi pitkästä aikaa 16. elokuuta uuden kappaleen Sä voitit mut jo. Albumi on myöskin tekeillä.

Miltä Nelli Matulasta tuntuu palata parrasvaloihin ja mitä hän odottaa tulevaisuudelta? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

 

 

Lue myös:

    Uusimmat