TTK-bändin solisti jännitti yhtä esitystä ylitse muiden – purki oloaan sekunteja ennen suoraa lähetystä omaperäisellä tavalla

Sami Pitkämö ja Antti Koivula valottavat TTK-bändin arkea ja kertovat mitä tapahtuu, kun yllättäviä tilanteita sattuu 7:29
Videolla Sami Pitkämö ja Antti Koivula kertovat, mistä koostuu TTK-bändin työviikko ja mitä tapahtuu, kun bändiä kohtaa yllättävä haaste

Antti Koivula liittyi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman bändiin Sami Pitkämö Orkesteriin vuonna 2020.

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelman tansseja tahdittaa 11-henkinen bändi, Sami Pitkämön Orkesteri. Sama yhtye on toiminut TTK-tanssien elävöittäjänä vuodesta 2006 ohjelman alkuajoista lähtien. 

Vuonna 2020 yhtyeeseen liittyi solisti Antti Koivula, joka on toiminut myös muun muassa Anna Puun  bändin riveissä. Koivula päätyi mukaan bändiin, kun TTK-kaudelle suunniteltiin erään tanssin taustalle rap-duo Outkastin klassikkokappaletta B.O.B.

Tuotannosta sitten viestiteltiin, että "pystytkö vetämään tällaista?", Koivula muistaa. 

– Menin nopeasti työhuoneelle 45 minuutiksi pumppaamaan sitä tekstiä ja laitoin nopeasti sitten videon perään, että tämä menee 45 minuutin jälkeen tällä tavalla, että kelpaako. Ja vastattiin, että tervetuloa.

Sen lisäksi, että Koivula laulaa orkesterissa, hänet nähdään toisinaan myös erilaisten instrumenttien varressa. Joka kaudella on ollut mieleenpainuvia hetkiä bändiläisenkin näkökulmasta, mutta yhden Koivula muistaa kuitenkin erityisesti. Se oli hänen ensimmäisellä kaudellaan syksyllä 2020, kun Miisa Grekov  ja Marko Keränen  tanssivat cha cha chan AC/DC:n kappaleen Highway to Hell tahtiin.

– Ne ovat aika kimurantteja biisejä kelle tahansa laulajalle. Minua jännitti ihan tajuttomasti siinä, kun oli suora lähetys ja olin itse ihan tuore tyyppi tavallaan vielä bändissä, Koivula kertoo. 

– Kävin punnertamassa tuolla ulkona 20 sekuntia ennen kappaletta, että saa vähän kehoon jotenkin energiaa, ja sitten nopeasti vaan suoraan lähetykseen. Kaikki meni hyvin, sävelet löytyivät sieltä ylhäältä. Mutta todella adrenaliininpurskeista hommaa parhaimmillaan. 

Erityisesti Koivula kertoo nauttivansa lattarikappaleiden esittämisestä ja laulamisesta espanjaksi, vaikka hän ei itse kieltä muutoin osaakaan. 

– Espanjan erilaisilla murteilla laulaminen on jotenkin hämmentävän siistiä. En puhu kieltä, mutta se kiinnostaa jotenkin laulutyön puolesta, ottaa niitä kappaleita haltuun. Ne ovat niin erilaisesta kulttuurista tulevia biisejä, että on kiinnostavaa suomalaisena laulaa intohimoista argentiinalaista biisiä vaikka. On siinä jotain yhtäläisyyksiäkin Suomeen. 

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat