Koko Suomi leipoo: Janin överidonitsit

koko_suomi_leipoo_s09_eps4_beautyshots_taidonna25C225A8yte_jani_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden neljännessä jaksossa leivottiin övereitä donitseja.

Donitsit

  • 50 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ¼ tl kardemummaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 20 g tummaa suklaata
  • 1 kpl lime

Paistaminen

  • 2 pkt munkinpaistorasvaa

Täyte

  • 200 g mascarponea
  • 3 dl kuohukermaa
  • 4 kpl chili, punainen
  • 2 kpl appelsiinia

Kuorrute

  • 100 g valkoista suklaata
  • 0,5 dl kuohukermaa

Koristelu

  • 250 g sokeria
  • 100 g vettä
  • 50 g tummaa suklaata
  • Pastavärejä

Valmistusohje

DONITSIT: Lämmitä kattilassa munkinpaistorasva 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kermaviili. Lisää kananmuna ja raastettu suklaa sekä limen mehu ja raastettu kuori, sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta 10 samankokoista palloa. Laita voidellun leivinpaperin päälle. Tee reikä pallon keskelle ja paista varovasti 180 asteisessa öljyssä, paista maks. 3 kpl kerralla. Kun donitsi on kauniin ruskea, niin käännä se ja jatka paistamista toiselta puolelta. Nosta valmiit paistetut donitsit leivinpaperin päälle.

TÄYTE: Pilko chilit ja paista appelsiinimehussa paistinpannussa. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon mascarpone. Lisää vaahtoon chilit. Laita täyte pursotinpussiin.

KUORRUTE: Kiehauta kerma, nosta pois liedeltä. Lisää kerman joukkoon pilkottu valkoinen suklaa. Anna seistä muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Kasta jäähtyneet donitsit suklaaseen, laita suklaa puoli ylöspäin ja anna vetäytyä hetki. 

KORISTEET: Laita kattilaan vesi ja sokeri ja keitä se 160 asteeseen, ole äärimmäisen varovainen, massa on erittäin kuumaa. Värjää massaa eri väripastoilla jakamalla se eri kulhoihin. Sulata tumma suklaa ja laita sulanut suklaa pursotinpussiin. Pursottele haluamiasi kuvioita ruokaöljyllä voidellun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Donitsien täyttäminen, kuorruttaminen ja koristelu. Dippaa donitsit kinuskikuorrutteessa. Halkaise donitsit kahtia ja pursota pohjalle täyte, laita kansi päälle. Viimeistele sokeri- ja suklaakoristeilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!