Koko Suomi leipoo: Riitan suolaiset petit foursit
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden yhdeksännen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi suolaisia petit fourseja.
Lammaskukka taikina
- 100g Voita
- 100g Karkea vehnäjauhoja
- 25g Vettä
Pikkelöity punasipuli
- ¼ Punasipulia
- 1dll Valkoviinietikka
- 1 rkl Sokeria
- 1 tl öljyä
Täyte
- 100g savustettu Lammaspaistia
- 60g Valion Piparjuurituorejuustoa
- 1dl Vatkattu kerma
- 5 kpl Kuvernöörikukan sipulivarret pieneksi pilkottu (Valkosipulinmakuinen ruohosipulikasvi)
- (Voit myös korvata Karhunlaukalla tai ruohosipulilla)
Lohipallo taikina
- 25g Voita (huoneen lämpöistä)
- 15g Hiivaa
- 1,5dl Maitoa (37*)
- 1rkl Siirappia
- ¾ tl suolaa
- 0,5dl Ruisjauhoja
- 3,5dl Vehnäjauhoja
Keltuaisvoi
- 1 Keitetty munakeltuainen
- 1 tl Voita
Tuorejuustopommi
- Tilliä ja ruohosipulia
- 1 Munankeltuainen
- 1 tl Etikkaa
- 1 tl Koti sinappia
- 1 tl Hunajaa
- 1 tl Sokeria
- Suolaa ja valkopippuria
- 1-2 Valkosipulikynsi
- 1 dl Auringonkukkaöljyä
- 150 g Valion maustamatonta tuorejuustoa
Kokoaminen
- 100 g graavi lohta
- n. 4 kpl tillin oksaa
Valmistusohje
Valmista lammaskukka taikina: Yhdistä kylmä voi ja jauhot yleiskoneella (käytä yleiskoneen sekoitin osaa). Lisää vesi kun jauhot ja voi ovat hyvin sekoittuneet. Tee nopeasti taikina ja laita pakastepussiin ja jääkaappiin 15 minuutiksi.
Sirottele jauhoja pöydälle ja kauli noin 3mm paksuiseksi levyksi. Tee päivänkakkara muotilla taikinakukkia ja laita kukka minimuffinisi peltivuokaan (tee leivinpaperista liuska kukan alle niin on helppo nostaa ne paistumisen jälkeen vuoasta).
Paista 13-15min 180 asteessa. Jäähdytä.
Pikkelöity punasipuli: Viipaloi sipuli. Keitä valkoviinietikka sokeri ja suola. Liota sipuli kuumassa liemessä 10 minuuttia. Kaada liemi pois ja lisää öljy sipuliin. Jäähdytä.
Lammaskukka täyte: Pilko savulammas. Yhdistä juusto, vatkattu kerma ja kuvernöörikukan sipulivarret ja laita pursotinpussiin. Täytä kukkakupit juustolla ja pällimäiseksi liha. Koristeeksi pikkelöity punasipuli.
Lohipallotaikina: Lämmitä maito ja lisää hiiva. Lisää loput ainekset ja työstä taikina noin 10 minuuttia. Kohota 45 min (Voit nopeuttaa kohotusta vesi hauteessa). Pyöritä taikina palloja (n.15g) ja aseta mini muffinssipellille ja kohota vielä noin 20 min .
Paista uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä ennen kuin täytät.
Leikkaa kansiosa terävällä veitsellä ,ota sämpylän keskiosasta leipää pois että saat pienen kolon täyttöä varten (muffinsin sisämyksen poistaja on hyvä).
Keltuaisvoi: Murskaa keltuainen voin sekaan haarukalla.
Tuorejuustopommi: Mittaa kaikki PAITSI öljy ja tuorejuusto blenderiin. Tee sileä massa ja lisää öljy vähitellen. Lisää lopuksi tuorejuusto. Laita pursotinpussiin.
Täytä LOHIPALLOT ensin tuorejuustopommilla sitten lohi ja taas tuorejuustopommilla
Pieni tillioksa ja kansi päälle. Pursota munakeltuaisvoilla miniruusu koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"