Mainos

Koko Suomi leipoo: Schwarzstrudel, Tiia

koko_suomi_leipoo_s8_eps5_taidonnäyte_tehtävä_tiia_01_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.

  • Kokonaisvalmistusaika: 2h 40min

Struudelitaikina

  • 80 g Sunnuntai Margariinia
  • 2 kpl Kananmunia
  • ½ tl Suolaa
  • 1,5 dl Vettä (lämmin)
  • 7 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 100 g Voita
  • 1 tl Etikkaa

Suklaaganache, kirsikat ja omenat

  • 200 g Tumma suklaata
  • 150 g Kuohukermaa
  • 400 g Kirsikoita (tuore)
  • 200 g Kirsikoita (pakaste)

Kirsikkasiirappi

  • 2,5 dl Sokeria
  • 1 dl Kirsikkamehua
  • 1 dl Kirsikkalikööriä

Suklaa-mascarponevaahto

  • 6 dl Vispikermaa
  • 500 g Mascarponea
  • 150 g Tumma suklaata
  • 2 tl Vaniljasokeria

Suklaakoriste

  • 150 g Tumma suklaata

Koristeluun lisäksi

  • 100 g Kirsikoita (tuore)
  • 2 rkl Tomusokeria
  • Mintun lehtiä

Valmistusohje

STRUUDELITAIKINA: Sekoita nesteet keskenään. Lisää jauhot ja alusta taikinaa noin 5 min yleiskoneessa, kunnes taikina on kimmoisa. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli ja venyttele jokainen taikinoista jauhotetun leivinliinan päällä ohkaiseksi 30 cm x 60 cm kokoiseksi levyksi. Laita jokainen omalle pellilleen. Voitele voisulalla jokainen levy.

SUKLAAGANACHE, KIRSIKAT JA OMENAT: Kaada kattilaan tumma suklaa sekä kuohukerma. Kuumenna ja sekoita kunnes seos on tasainen. Poista kirsikoista siemenet ja pilko kirsikat pieniksi suupaloiksi. Levitä suklaaganachea jokaiselle taikinalevylle, jätä aina toiselta lyhyeltä sivulta muutama sentti tyhjäksi. Laita levyjen keskelle kirsikat ja omenat 30 x 20 cm alueelle.Taittele sivut keskelle omenoiden päälle. Lopussa on siis yhteensä kolme noin 30 x 20 cm kokoista levyä. Voitele jokaisen levyn päällinen vielä voisulalla. Paista levyjä uunissa 200°C noin 25 - 30min. Laita valmiit levyt heti jäähtymään jääkaappiin/pakkaseen.

KIRSIKKASIIRAPPI: Sekoita sokeri, kirsikkamehu sekä kirsikkalikööri kattilassa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes siirappimaista. Anna jäähtyä.

SUKLAA-MASCARPONEVAAHTO: Sulata ja jäähdytä suklaa. Lisää sekaan mascarpone ja vaniljasokeri. Vaahdota vispikerma ja lisää se sekaan. 

SUKLAAKORISTE: Temperoi suklaa ja valmista siitä haluamiasi koristeita

KOKOAMINEN: Aseta pohjalle struudelilevy. Pursota päälle suklaa-mascarponevaahtoa palloina. Kaada kirsikkasiirappia vaahdon päälle. Toista edelliset vaiheet kaksi kertaa. Päällimmäisten pursotusten päälle lisää koristeeksi suklaakoristeita, mintun lehtiä sekä tuoreita kirsikoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.