Koko Suomi leipoo: Schwarzstrudel, Tiia
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.
- Kokonaisvalmistusaika: 2h 40min
Struudelitaikina
- 80 g Sunnuntai Margariinia
- 2 kpl Kananmunia
- ½ tl Suolaa
- 1,5 dl Vettä (lämmin)
- 7 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 100 g Voita
- 1 tl Etikkaa
Suklaaganache, kirsikat ja omenat
- 200 g Tumma suklaata
- 150 g Kuohukermaa
- 400 g Kirsikoita (tuore)
- 200 g Kirsikoita (pakaste)
Kirsikkasiirappi
- 2,5 dl Sokeria
- 1 dl Kirsikkamehua
- 1 dl Kirsikkalikööriä
Suklaa-mascarponevaahto
- 6 dl Vispikermaa
- 500 g Mascarponea
- 150 g Tumma suklaata
- 2 tl Vaniljasokeria
Suklaakoriste
- 150 g Tumma suklaata
Koristeluun lisäksi
- 100 g Kirsikoita (tuore)
- 2 rkl Tomusokeria
- Mintun lehtiä
Valmistusohje
STRUUDELITAIKINA: Sekoita nesteet keskenään. Lisää jauhot ja alusta taikinaa noin 5 min yleiskoneessa, kunnes taikina on kimmoisa. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli ja venyttele jokainen taikinoista jauhotetun leivinliinan päällä ohkaiseksi 30 cm x 60 cm kokoiseksi levyksi. Laita jokainen omalle pellilleen. Voitele voisulalla jokainen levy.
SUKLAAGANACHE, KIRSIKAT JA OMENAT: Kaada kattilaan tumma suklaa sekä kuohukerma. Kuumenna ja sekoita kunnes seos on tasainen. Poista kirsikoista siemenet ja pilko kirsikat pieniksi suupaloiksi. Levitä suklaaganachea jokaiselle taikinalevylle, jätä aina toiselta lyhyeltä sivulta muutama sentti tyhjäksi. Laita levyjen keskelle kirsikat ja omenat 30 x 20 cm alueelle.Taittele sivut keskelle omenoiden päälle. Lopussa on siis yhteensä kolme noin 30 x 20 cm kokoista levyä. Voitele jokaisen levyn päällinen vielä voisulalla. Paista levyjä uunissa 200°C noin 25 - 30min. Laita valmiit levyt heti jäähtymään jääkaappiin/pakkaseen.
KIRSIKKASIIRAPPI: Sekoita sokeri, kirsikkamehu sekä kirsikkalikööri kattilassa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes siirappimaista. Anna jäähtyä.
SUKLAA-MASCARPONEVAAHTO: Sulata ja jäähdytä suklaa. Lisää sekaan mascarpone ja vaniljasokeri. Vaahdota vispikerma ja lisää se sekaan.
SUKLAAKORISTE: Temperoi suklaa ja valmista siitä haluamiasi koristeita
KOKOAMINEN: Aseta pohjalle struudelilevy. Pursota päälle suklaa-mascarponevaahtoa palloina. Kaada kirsikkasiirappia vaahdon päälle. Toista edelliset vaiheet kaksi kertaa. Päällimmäisten pursotusten päälle lisää koristeeksi suklaakoristeita, mintun lehtiä sekä tuoreita kirsikoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"