Linnan tähdet: Liekitetyt letut
Linnan tähdet -ohjelmassa Ilkka Danny Lipsasen järjestämillä illallisilla herkuteltiin muun muassa liekitetyillä letuilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Taikina
- 2 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl öljyä
- 1 rkl sokeria
- 0,5 tl suolaa
Lisäksi
- 1 dl appelsiini marmeladia
- 1 dl konjakkia liekitykseen
Valmistusohje
1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää puolet maidosta, sokeri ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
2. Lisää loput maidosta, öljy ja suolaa. Anna taikinan turvota vähintään puolisen tuntia.
3. Paista ohukaiset kuumalla pannulla molemmin puolin.
4. Täytä letut marmeladilla ja kääri rullalle.
5. Kuumenna paistinpannu miedolla lämmöllä ja lisää letut takaisin pannuun.
6. Kaada alkoholi sekaan ja sytytä. Voit käyttää esimerkiksi takkasytytintä apunasi. Liekitä hetki ja tarjoile
7. Tarjoile jäätelön kanssa
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi