Linnan tähdet: Liekitetyt letut
Linnan tähdet -ohjelmassa Ilkka Danny Lipsasen järjestämillä illallisilla herkuteltiin muun muassa liekitetyillä letuilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Taikina
- 2 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl öljyä
- 1 rkl sokeria
- 0,5 tl suolaa
Lisäksi
- 1 dl appelsiini marmeladia
- 1 dl konjakkia liekitykseen
Valmistusohje
1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää puolet maidosta, sokeri ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
2. Lisää loput maidosta, öljy ja suolaa. Anna taikinan turvota vähintään puolisen tuntia.
3. Paista ohukaiset kuumalla pannulla molemmin puolin.
4. Täytä letut marmeladilla ja kääri rullalle.
5. Kuumenna paistinpannu miedolla lämmöllä ja lisää letut takaisin pannuun.
6. Kaada alkoholi sekaan ja sytytä. Voit käyttää esimerkiksi takkasytytintä apunasi. Liekitä hetki ja tarjoile
7. Tarjoile jäätelön kanssa
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"