Lumikananmunat vaniljapeilillä

Klassiset lumikananmunat tarjoillaan tässä vaniljakastikepeilillä kolakastikkeen ja mantelilastujen kera.

Neljälle

  • 2 munanvalkuaista
  • 1 ½ rkl kidesokeria

Keittämiseen

  • 1 l vettä
  • 3 rkl kidesokeria

Tarjoiluun

  • vaniljakastiketta
  • kolakastiketta
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Lumikananmunat: Keitä vesi suuressa kattilassa, lisää sokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti.

2. Muotoile vaahdosta kahdella ruokalusikalla suuria lumimunia, laita muutama kerrallaan varovaisesti kiehuvaan veteen. Keitä 1 minuutti, käännä ja keitä vielä 1 minuutti. Nosta kattilasta ja valuta talouspaperilla.

3. Levitä peili vaniljakastikkeesta neljälle syvälle lautaselle. Laita lumimuna jokaiselle peilille, koristele kolakastikkeella ja mantelilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!