MasterChef: Kesäinen kuha-annos – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- 100 g kuhafilettä
- 3-4 kpl varsiparsakaaleja
- sokeriherneitä pari desiä
- nippu persiljaa
- 1 dl rapsiöljyä
- 2 sipulia
- 1/2 valkosipuli
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl omenaviinietikkaa
- 2 limeä
- 150 g voita + voita paistamiseen
- 2 rkl kermaa
- ½ dl ruokosokeria
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
HERNEPYRE: Ajetaan sokeriherneet, vähän limeä ja suolaa sileäksi pyreeksi.
PERSILJAÖLJY: Ajetaan persiljanippu, limemehua, suolaa ja öljyä hienoksi, valutetaan liinan läpi.
BEURRE BLANC: Keitetään etikka, vesi, valkoviini puoleen. Siivilöidään sipulit pois, porataan pehmeä voi joukkoon. Lopuksi ennen tarjoilua lisätään kerma.
PIKKELIVIHANNEKSET: Sekoitetaan etikka, sokeri, 1 limen mehu ja vettä. Leikataan kyssäkaali ohuiksi viipaleiksi ja lisätään muutamien sokeriherneiden kanssa liemeen.
KUHA: Suomusta kuha, fileoi, paista valkosipulisessa voissa nahka alaspäin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku