MasterChef: Kesäinen kuha-annos – Jennyn resepti

mc_eps1_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 100 g kuhafilettä
  • 3-4 kpl varsiparsakaaleja
  • sokeriherneitä pari desiä
  • nippu persiljaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 sipulia
  • 1/2 valkosipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl omenaviinietikkaa
  • 2 limeä
  • 150 g voita + voita paistamiseen
  • 2 rkl kermaa
  • ½ dl ruokosokeria
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

HERNEPYRE: Ajetaan sokeriherneet, vähän limeä ja suolaa sileäksi pyreeksi.

PERSILJAÖLJY: Ajetaan persiljanippu, limemehua, suolaa ja öljyä hienoksi, valutetaan liinan läpi.

BEURRE BLANC: Keitetään etikka, vesi, valkoviini puoleen. Siivilöidään sipulit pois, porataan pehmeä voi joukkoon. Lopuksi ennen tarjoilua lisätään kerma.

PIKKELIVIHANNEKSET: Sekoitetaan etikka, sokeri, 1 limen mehu ja vettä. Leikataan kyssäkaali ohuiksi viipaleiksi ja lisätään muutamien sokeriherneiden kanssa liemeen.

KUHA: Suomusta kuha, fileoi, paista valkosipulisessa voissa nahka alaspäin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!