Omenalehikäinen
Tulevasta omenasadosta kehkeytyy nopea, mantelivoinen hedelmäleivos. Omenainen jälkiruoka ilahduttaa toki jo kesän nautiskelijoitakin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Raaka-aineet
- valmista lehtitaikinaa
- omenoita
- sokeria
- kanelia
Mantelivoi
- 1 kananmuna
- 50 g sokeria
- 50 g sulaa voita
- 50 g mantelijauhoja
Valmistusohje
Kauli taikina 2 mm ohueksi levyksi ja leikkaa siitä 4 halkaisijaltaan 14–16 cm:n kiekkoa.
Tee mantelivoi ja levitä se kiekkojen päälle.
Kuori ja puolita omenat ja poista siemenkodat. Siivuta omenat puolikuun muotoisiksi, 2 mm:n vahvuisiksi viipaleiksi.
Lado omenat haitarina taikinakiekkojen päälle, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Syö au naturel tai tarjoa jäätelön tai vanilja tai karamellikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi