Santinon grillivartaat

Hienostuneet italialaiset vartaat palkitsevat tekijänsä.

4 hengelle

  • 90 g keittokinkkua hienonnettuna
  • 90 g emmentaljuustoa, hienona
  • 90 g parmesaanijuustoa, hienona
  • 90 g caciocavallojuustoa (tai muuta savustettua juustoa), hienona
  • 115 g korppujauhoja
  • 115 g pinjansiemeniä
  • 115 g rusinoita
  • nippu silolehtistä persiljaa
  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • 1 punasipuli, neljään osaan leikattuna
  • 24 tuoretta laakerinlehteä
  • 900 g ohueksi viipaloituja vasikanmedaljonkeja, ohueksi nuijittuina
  • puuvartaita, ainakin tunnin ajan vedessä lionneita

Valmistusohje

- Laita kinkku, juustot, korppujauhot, pinjansiemenet, rusinat, persilja ja öljy kulhoon. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

- Muotoile massasta pieniä, noin kananmunan kokoisia, tiiviitä palloja.

- Aseta pallo vasikanlihaviipaleen toiseen päähän. Taita lihasuikaleen reunat pallon päälle.

- Kieritä lihasuikale pallon ympäri, niin että siitä syntyy tiivis käärö.

- Tee niin monta varraskäärylettä kuin aineksista saat.

- Tee lihakääröstä, laakerinlehdestä ja sipulista varras niin että kummallakin puolella lihakääröä on yksi laakerinlehti ja yksi sipulinpala.

- Jotta kääryleen täytteet eivät valuisi ulos, laita varras taitteen kohdalta läpi.

- Laita jokaiseen vartaaseen kolme käärylettä ja kypsennä grillillä. Käännä välillä!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!