Vatsalaukkua firenzeläiseen tapaan
Trippa alla fiorentina saa juhlasi taatusti painumaan vieraiden mieleen.
4 hengelle
- 800 grammaa vatsalaukkua puhdistettuna, keitettynä ja suikaloituna
- 280 grammaa kuorittuja luumutomaatteja
- selleri, porkkana ja sipuli pilkottuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 6 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 120 ml vastaraastettua parmesaania
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Kuumenna neitsytoliiviöljy kasarissa, ruskista vihannekset kevyesti.
- Lisää lihasuikaleet ja keitä niitä keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
- Lisää kaltatut luumutomaatit ja murskaa ne haarukalla.
- Anna seoksen kypsyä noin viisitoista minuuttia tai niin kauan, kunnes kastike on sakeutunut.
- Ota kasari pois levyltä ja lisää parmesaaniraaste. Sekoita hyvin ja tarjoile lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku