Helsinki-Vantaalla alkoi yllättäen raikaa moniääninen tulkinta Coldplayn jättihitistä – tästä on kyse

Kipinät-kuoro hämmästytti asiakkaita Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla nähtiin yllättävä flashmob-tempaus Suomeen ensi kertaa saapuvan Coldplay-yhtyeen kunniaksi, kun jyväskyläläinen Kipinät-kuoro kajautti yhtäkkiä yhtyeen Viva La Vida -jättihittin keskellä lentokenttää.

Youtubeen ladatulla videolla näkyy, että kuoron jäsenet seisoskelevat lentokentällä erillään toisistaan sulautuen muiden matkustajien joukkoon. Pian he alkavat yksi toisensa jälkeen laulaa moniäänistä kuorotulkintaa Coldplayn kappaleesta ihmisten ihmetellessä ympärillä.

Näet Kipinät-kuoron flashmob-esityksen alla olevasta upotuksesta. Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Kipinät-kuoron johtaja Kaisa Halmemies kertoo MTV Uutisille, että idea flashmobiin tuli lentoaseman puolelta.

– Meihin otettiin yhteyttä lentokentältä ja kyseltiin, voisimmeko tulla tekemään tällaisen tempauksen ja yllättämään ja ilahduttamaan heidän asiakkaitaan. Totta kai mielellämme lähdimme mukaan, Halmemies sanoo.

Halmemiehen mukaan Viva La Vida oli pop-orientoituneelle Kipinät-kuorolle jo entuudestaan tuttu ja rakas kappale, sillä se on kuulunut kokoonpanon ohjelmistoon jo aikaisemmin.

– Tykkäämme Coldplaysta ja olemme esittäneet kappaletta muutenkin. Oli tosi kivaa esittää kappale, koska se oli kuorolla jo hyvin hallussa. Tällaisen flashmobin tekeminen vaatii sen, että kappale on tosi tuttu, Halmemies sanoo.

Halmemiehen mukaan useampi Kipinät-kuoron jäsen on menossa katsomaan Coldplayta Olympiastadionille. 

– Faneja kyllä löytyy meidän kuorosta, hän toteaa.  

Halmemies kertoo kuoron saaneen lentokentän asiakkailta positiivista palautetta tempauksesta. Moni tuli esityksen jälkeen ihmettelemään, mikä porukka oikein on kyseessä.

– Oli ihana vastaanotto. Tuntuu, että yhteislaulaminen ilahduttaa ihmisiä ja tuo hyvää fiilistä. Tuntui tosi kivalta kaikin puolin, hän sanoo.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Kipinät on mukana flasmob-tempauksissa. Esimerkiksi alkuvuonna kuoro toteutti flashmobeja Helsingin keskustassa yhdessä norjalaislaulaja Alessandran kanssa.

– Flashmobit ovat semmoinen meidän kuoron juttu, Halmemies sanoo.

Coldplay saapuu konsertoimaan Helsingin Olympiastadionille neljän konsertin verran tulevana viikonloppuna ja ensi viikon alussa. Yhtye soittaa ensimmäisen Suomi-konserttinsa lauantaina 27. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat