Hurjat luvut julki – näin paljon voi kustantaa ralliunelman toteutuminen

Miten kutakin kuljettajaa viedään WRC-sarjaan? MTV Urheilun rallistudio pureutui nuorten "urapolkuun" 18:02
Katso videolta: Näin paljon eri ikäisenä kustantaa moottoriurheilu-unelman toteutuminen.

MTV Urheilun rallistudiossa käytiin läpi Latvian MM-rallin yhteydessä, kuinka paljon voi kustantaa ralliunelman toteutuminen. Studiotiimi kävi läpi kustannuksia varhaisesta lapsuudesta aina aikuisikään asti.

Katso pääkuvan videolta kuinka paljon kokonaisuudessaan voi ralliunelman toteutuminen kustantaa. Videolla myös MM-rallisarjan kuljettajien sekä lajivaikuttajien kommentteja aiheesta.

Moottoriurheilun pariin voidaan tulla jo varhaisessa iässä. Ensimmäiset askeleet otetaan motocrossin, karting tai miksei molempien parissa. Silloin ollaan noin 4-9-vuoden ikäisiä. Yksi kausi voi kustantaa aina 3000 eurosta 17 000 euroon. Kaikkineen kulut tässä vaiheessa ovat noin 70 000 euroa. 

Ikävuosina 10-12 kilpaillaan kartingissa ja haetaan ajokokemuksia peltoauton parissa. Tässä kohtaa hintaa per kausi tulee 25 000 euron verran. Kulut ovat nousseet tässä kohtaa kokonaisuudessaan 145 000 euroon.

Tämän jälkeen tilanne voi olla se, että tukea tarvitaan myös perheen ulkopuolelta mahdollisten sponsoreiden osalta. Sponsoreiden merkitystä uran alkuvaiheilla ei voi olla korostamatta. Monille voi kuitenkin käydä niin, että unelma jää toteutumatta joko rahallisten syiden tai kykyjen takia.

Kuinka paljon kokonaisuudesaan maksaa toteuttaa ralliunelmansa MM-sarjaan asti. Se selviää pääkuvan videolta.

 

 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat