Jalkapalloilija kommentoi sotaa – saamassa potkut

BBC kertoo, että bundesliigaseura Mainz on antamassa potkut pelaajalleen Anwar El Ghazille. Taustalla on hollantilaisen kommentit Israelin ja Hamasin välisestä sodasta.

Syyskuussa kahden vuoden sopimuksen Mainzin kanssa tehnyt El Ghazi, 28, oli kirjoittanut julkaisun sosiaaliseen mediaan sodan sytyttyä Israelin ja Hamasin välillä. Hän totesi kirjoituksessaan, että kyse ei ole konfliktista tai sodasta.

– Tämä on kansanmurhaa ja joukkotuhoa ja näemme sen tapahtuvan juuri nyt, joesta merelle. Palestiinan on oltava vapaa, El Ghazi kirjoitti.

Hollantilainen hyllytettiin tämän jälkeen. Seuran mielestä lausuntoa ei voinut hyväksyä ja se otti etäisyyttä siihen.

– Mainz 05 kunnioittaa sitä tosiasiaa, että Lähi-idän vuosikymmeniä kestäneestä ja monimutkaisesta konfliktista on erilaisia näkökulmia, seura kirjoitti lausunnossaan.

Nyt viikkoa myöhemmin BBC kertoo, että Anwar El Ghazi on saamassa potkut seurasta, joka oli pyytänyt pelaajaltaan anteeksipyyntöä. Tämä oli vastannut, että puolustaa rauhaa, ihmisyyttä ja sodan uhreja. Kun uutinen sopimuksen irtisanomisesta vuoti, julkaisi El Ghazi uuden julkaisun sosiaalisessa mediassa.

– Tuomitsen kaikkien viattomien siviilien tappamisen Palestiinassa ja Israelissa. Jos aiemmat lausuntoni sosiaalisessa mediassa on ymmärretty väärin, haluan selventää, että kannatan rauhaa ja ihmisyyttä kaikille, El Ghazi kirjoitti.

Hollantilainen on pelannut aiemmin urallaan muun muassa Aston Villassa, Ajaxissa ja Lillessä.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat