”Kappe” Hämäläinen perää Huuhkajilta itseluottamusta

Huuhkajalaituri Kasper Hämäläinen on pelannut upean kauden Allsvenskanissa Djurgården-paidassa. Keskiviikkona San Marinoa vastaan ”Kappe” toivoo joukkueeltaan aikaista maalia, itseluottamusta sekä nuorien pelaajien esiinmarssia.

San Marinoa voi tuskin kukaan kohteliaisuuttaankaan kuvata merkittäväksi jalkapallomaaksi. Hämäläinen luottaakin omiensa parempaan taitotasoon.

- He tulevat varmaan rikkomaan aika paljon ja pelaamaan puolustuskannalla, mutta meillä on sen verran taitavia pelaajia, jotka pystyvät löytämään ne aukot, mitkä sinne tulevat. Siinä ei pitäisi olla ongelmaa, povaa Hämäläinen.

- Kunhan vain saadaan maali aika aikaisin tehtyä ja samalla pidetään vastahyökkäykset niin, että he eivät pääse tulemaan. Se on se tärkein asia. Maali alkuun ja sitten hyvällä itseluottamuksella.

Keskiviikon ottelun jälkeen maajoukkue kokoontuu EM-karsintojen merkeissä seuraavan kerran vasta kesäkuussa 2011. Pelissä on siis paljon panosta myös kolmen pisteen lisäksi.

- Meillä on paljon nuoria pelaajia, itsekin tuntee itsensä vanhaksi. Tämä on tärkeä matsi juuri heille. Muistan kun olin itse ensimmäistä kertaa Sveitsiä vastaan pelaamassa (19.11.2008), olin ihan kauhuissani. Nyt on varmaan vähän helpompi päästä mukaan. Karsintaottelu on kuitenkin hyvä mittari. Paljon uusia naamoja ja on hyvä, että niitä alkaa tulemaan.

Suuriin muutoksiin 24-vuotias Hämäläinenkään ei silti lähtisi. Huuhkajissa on TPS-kasvatin mukaan vielä useita kokeneita pelaajia, joiden panos on ratkaiseva.

- Mukana on vielä paljon hyviä pelaajia, jotka ovat pelanneet kauemmin ja heitäkin tarvitaan kyllä. He ovat niitä tärkeimpiä pelaajia, jotka sitovat joukkueen yhteen ja tekevät ratkaisumaaleja, pohtii Hämäläinen.

Lue myös:

    Uusimmat