McLaren satsaa jo ensi kauteen

Formula 1 -autonsa suunnittelussa epäonnistunut McLaren-talli on siirtänyt katseensa jo ensi vuoteen.

Sunnuntaina ajettu Turkin GP oli McLarenilta jälleen täysi pohjanoteeraus. Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton ja Heikki Kovalainen ajoivat maaliin sijoilla 13 ja 14.

- Meidän on varmistettava se, että olemme iskussa ensi vuonna. Meidän on panostettava ensi kauteen riittävästi resursseja, tallipäällikkö Martin Whitmarsh painotti Autosport.comille.

Whitmarshin arvion mukaan Brawn GP- ja Red Bull -tallit ovat hyötyneet siitä, että ne kohdistivat hyvissä ajoin kaikki voimavaransa tämän kauden autojensa suunnitteluun. Samaan aikaan mestaruudesta taistelleet McLaren ja Ferrari joutuivat kehittämään vanhoja ajokkejaan.

- Uskon, että meidän ja Ferrarin vaikeudet ovat seurausta viime vuosien tapahtumista. Olemme kuitenkin kilpatalli ja olisi periaatteidemme vastaista sanoa, että emme yritä voittaa kilpailuja tänä vuonna, Whitmarsh muotoili.

Täysin McLarenilla ei siis olla heittämässä pyyhettä kehään.

- Teemme kovasti töitä saadaksemme selville, miten voisimme parantaa autoa. Olemme realistisia emmekä tee mitään ennustuksia pikaisesta paluusta palkintopallille, mutta yritämme oppia mahdollisimman paljon uutta autostamme, Whitmarsh jatkoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat