Mikael Granlund rohmusi pisteitä – Kaapo Kähkönen venytti yli 40 torjuntaa

San Josen hyökkääjä Mikael Granlund ja maalivahti Kaapo Kähkönen olivat huippuvireessä New Jerseyä vastaan.

Jääkiekon NHL:ssä Mikael Granlund ja Kaapo Kähkönen saattelivat San Jose Sharksin vierasvoittoon New Jersey Devilsistä. Yhdysvaltain länsirannikolta maan toiselle laidalle saapunut haiparvi kukisti New Jerseyn maalein 6–3.

Granlundin lapa viuhui kaikkiaan kolmessa San Josen maalissa. Hän kirjautti ensin syöttöpisteet Anthony Duclairin 3–1- ja 4–2-osumista. Lopulta Granlund saapui vielä päätöserässä viimeistelemään San Joselle 5–3-maalin kimmokkeesta sen jälkeen, kun Duclairin yritys ohjata irtokiekko Devils-vahti Akira Schmidin ohitse ei kantanut tulosta.

Maali oli Granlundille toinen tällä kaudella. Suomalaishyökkääjän pistesaldo alkukaudelta on 2+8.

San Josen onnistumisprosentti ottelussa oli hurja, sillä joka kolmas yritys päätyi verkon perälle. Yhteensä kalifornialaisille kertyi laukauksia 18.

New Jerseyllä kova yrittäminen ei sen sijaan tarjonnut yhtä kovaa katetta. Paholaispartio laukoi vieraiden maalia kohti 47 kertaa.

Kähkönen torppasi San Josen maalilla huimat 44 yritystä. Isäntien Schmid oli yltänyt New Jerseyn edeltävässä ottelussa vastaavaan lukemaan, mutta tällä haavaa sveitsiläisveskarin saldo jäi 12:een.

Tappio katkaisi New Jerseyn kolmen ottelun mittaiseksi venähtäneen voittoputken.

Devils-paidassa nähtiin ensi kertaa puolustaja Simon Nemec, joka nappasi NHL-debyytistään kaksi syöttöpistettä.

New Jerseyn Erik Haula oli sivussa ottelusta alavartalovamman takia.

Lue myös:

    Uusimmat