Miksi Ferrari ja McLaren konttaavat – lue niin tiedät

Ferrari on tallien MM-pisteissä vasta neljäntenä ja McLaren viidentenä. F1-sarjan suurtallien kausi on painajaismainen. Eihän tässä näin pitänyt käydä.

MTV3:n formulaselostaja Oskari Saari kiertää kaikki GP:t paikan päällä. Saarella on selkeä näkemys siitä, miksi menestymään tottuneet tallit alisuorittavat rajusti.

– Syy numero yksi on viime kauden mestaruustaistelu. Molemmat tallit joutuivat kehittämään viime vuonna autoaan viimeiseen kisaan saakka. Mestaruus ratkesi melkein viimeisessä mutkassa. Muut tallit aloittivat hyvissä ajoin tämän kauden auton kehittämisen. Nyt se näkyy, Saari sanoi MTV3.fille matkapuhelimeensa Istanbulin lentokentällä.

– Kun formula ykkösissä jää muista jälkeen, niin kärjen tavoittaminen on vaikeaa. Laji on vähän kuin 100 metrin juoksu, kaikki menevät vauhdilla eteenpäin. Ferrari on kehittynyt kauden aikana paljon, silti kärkitallit ovat yhä edellä, Saari muistutti.

Isot ja ylimieliset

Yhtenä ongelmana Saari näkee Ferrarin ja McLarenin ylimielisyyden.

– Näissä talleissa ei ole katseltu ympärille, he eivät ole olleet hereillä. Esimerkiksi tästä voidaan ottaa vaikka tupladiffuusori. Brawn, Williams ja Toyota kehittivät sen hyvissä ajoin. Eikö sitä olisi kannattanut varmuuden vuoksi kehittää jo ennen kuin oli varmuutta sen laillisuudesta. Näin se olisi ollut nopeammin käyttövalmiina.

Ferrari ja McLaren tekevät jatkuvasti virheitä taktisella puolella.

– Tallien toiminta on mielestäni ollut taktisella puolella vähän unista. Lähdetään raskaalla autolla aika-ajoon, vaikka se taktiikka ei toimi. Muutoksia ei silti tehdä. Näiden asioiden takia Ferrari ja McLaren antavat löysää muille talleille jotka ovat jo muutenkin niitä edellä, Saari ihmetteli.

Lue myös:

    Uusimmat