Räikkönen: Huono vauhti tuli puun takaa

Ferrari-kuski Kimi Räikköselle Turkin F1-osakilpailu oli pettymys. Suomalaiskuski kertoo tallin odottaneen Istabulin radalta parempaa.

Kuudennesta ruudusta kilpailuun startannut Räikkönen jäi lopulta pisteiden ulkopuolelle yhdeksänneksi. Kilpailijoiden kova vauhti tuli harjoitusten jälkeen tallille pitkälti yllätyksenä.

- Se tuli vähän sillai puun takaa, että hävittiin vauhtia kisapäivänä. Vielä treenien jälkeen me uskottiin, että ollaan Williamsin ja Toyotan edellä kisarytmeissä, mutta sunnuntaina tuli sitten kuiteskin niiltäkin takkiin, harmitteli Räikkönen kotisivuillaan.

Kimi kertoo kisan Istanbulin radalla lähteneen heikosti käyntiin startista alkaen. Suomalaiskuskin mukaan mahdollisuudet hyvään sijoitukseen oli menetetty jo ensimmäisen kierroksen aikana.

- Meikäläisen kisasta ei oo paljon kerrottavaa. En meinannut päästä startissa liikkeelle sieltä likaiselta puolelta lainkaan ja hävittiin paikka heti siinä. Ekassa mutkassa meni toinen paikka lisää. Sitten vedin vähän pitkäksi ysimutkan ja kun yritin paikata tilanteen, osuin Alonson takafillariin ja etusiivestä irtosi pala. Pistesijat hävittiin jo ekalla kierroksella. Loppu oli sellaista kosmetiikkaa, totesi Räikkönen.

Katseensa Räikkönen on suunnannut jo vajaan kahden viikon päässä häämöttävään Silverstonen kisaan.

- Katse on nyt Silverstoneen. Meillä on sen radan kanssa pitkä yhteinen historia. Oon ajanut siellä paljon ja sinne on nasta mennä aina uudestaan. Ferrarin autokin on yleensä mennyt siellä hyvin, kertoi Räikkönen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat