Räikkönen: Turkin tulos täytti odotukset

Ferrari-tallin F1-kuljettaja Kimi Räikkönen kertoo Turkin osakilpailun tuottaneen juuri hänen odottamansa tuloksen. Suomalaiskuski ei saavuttanut kisasta voittoa, mutta ero kärkeen kaventui.

Räikkönen sijoittui Istanbulin radalla toiseksi tallitoverinsa Felipe Massan jälkeen. Ero mestaruustaistelua johtavaan McLaren-kuski Lewis Hamiltoniin kaventui neljä pistettä.

Hamiltonin etumatka neljäntenä olevaan Räikköseen on nyt 16 pistettä, kun kaudesta on ajamatta viisi osakilpailua.

- Lähdin Turkin kisaan kaventamaan mestaruustaistelua johtavan kuljettajan etumatkaa. Juuri niin tapahtuikin. Rehellisesti sanottuna odotin pystyväni kaventamaan eroa neljä pistettä, mikäli kaikki sujuisi täydellisesti. Viikonloppu ei ollut täydellinen, mutta ero kaveni kaikesta huolimatta juuri neljällä pisteellä, kertoi Räikkönen.

Voiton lipeäminen tallitoverille kismitti Räikköstä, mutta suomalaiskuski toivoo Monzan viikonlopun päättyvän täydellisissä tunnelmissa.

- Tilanne mestaruustaistelun suhteen selviää varmasti vasta kauden viimeisessä kisassa Brasiliassa, koska mitä tahansa voi tapahtua. Tärkeintä oli kerätä tallille mahdollisimman monta mestaruuspistettä, joten turhien riskien ottamisessa ei ollut mitään mieltä. Maksoin seuraukset viimeisellä aika-ajokierroksella tekemästäni virheestä, mutta toivottavasti seuraava kisaviikonloppu on täydellinen, totesi Räikkönen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat