Reisivamma pitää Mannisen poissa kilpailuista - Pikaviestijoukkue ei Pekingiin

Pikajuoksija Johanna Mannisen takareisi ei kuntoutunut kilpailukuntoon Tampereen Kalevan kisoihin mennessä. Mannisen oikean jalan takareidessä on pieni revähtymä, joka ei ole tervehtynyt vielä siihen kuntoon, että sillä voisi vielä kilpailla.

- Juhannuksena Euroopan cupissa mennyt vasen takareisi on kunnossa, mutta nyt kaksi viikkoa sitten kipeytynyt oikea takareisi ei, Manninen totesi.

Mannisen piti antaa näyttö juoksukunnostaan Pekingin olympiajoukkueen valitsijoille Kalevan kisoissa tai viimeistään 3. elokuuta Lappeenrannan Eliittikisoissa. Manninen vahvisti lauantaina Tampereella STT:lle, ettei hän pysty juoksemaan kummassakaan kilpailussa.

Jos Manninen olisi ollut kunnossa, se olisi tarkoittanut, että naisten 4x100 metrin viestijoukkue Manninen, Sari Keskitalo, Ilona Ranta ja Anna Heiniö ja joko Noora Hämäläinen tai Jasmin Showlah olisi päässyt kisoihin.

Kokeneen arvokisajuoksijan mielestä ei ole reilua, että naisten pikaviestijoukkueen viime vuonna Pekingin olympialaisiin hankkima ns. maapaikka jää käyttämättä.

- Maapaikka on ansaittu kovalla työllä. On epäreilua, että sitä ei käytetä, ja asiaa veivataan tällä lailla.

Jalka tutkittiin perjantaina

Manninen arvelee, että hän olisi juoksukunnossa jo Pekingin olympialaisissa, joissa yleisurheilu alkaa 15. elokuuta. Ongelmana on, että nyt jalka ei mahdollista vaadittujen näyttöjen antamista. Manninen yritti kaikkensa, käytti kaikki mahdolliset kuntoutuskeinot ja piti viikon juoksutauon ennen Kalevan kisoja antaakseen jalalle aikaa parantua, mutta se ei riittänyt.

- Kokeilin eilen hölkkää ja vähän kovempaa juoksua, mutta en pystynyt, Manninen kertoi lauantaina.

Kokeilu sinetöi päätöksen.

- Juokseminen olisi ollut liian suuri riski, että jalkaan olisi tullut vielä suurempi repeämä.

Mannisen valmentajan Miska Viirin mukaan juoksija oli viimeiseen asti lähdössä juoksemaan, mutta taustavoimat, mukaan lukien Mannisen Tampereella lauantaina tutkinut lääkäri, painoivat jarrua.

Radalle syyskesällä

Manninen ei ole kilpaillut juhannuksen Euroopan cupin jälkeen. Hän aikoo kuitenkin palata radoille heti, kun jalan kunto sen sallii. Lähiaikoina edessä on tiukka kuntoutusjakso.

- Loppukaudesta tarkoitus on juosta, Manninen sanoo.

Manninen ehti pinkaista 100 metriä 11,51 ja 200 metriä 23,92 ennen juhannusta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat