RoPS haastoi Viikinki-pelaajan oikeuteen

RoPS ja Viikingit taistelivat keskiviikkona liigapaikasta. Joukkueiden välinen taistelu kuitenkin jatkuu pelikentän ulkopuolella raastuvassa. Liiganousun keskiviikkona lunastanut RoPS on haastanut Viikinkien Petri Jalavan käräjille.

Haasteen syynä eivät kuitenkaan ole pelilliset asiat, vaan hoitamatta jääneet siirtomaksut. Jalava siirtyi viime kauden päätteeksi RoPS:sta Viikinkeihin.

- Kyse on rahaa enemmän periaatteesta. Itse olen tottunut, että asiat hoidetaan kunnolla loppuun ja sitä vaadimme tässäkin tapauksessa, kertoo RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala Lapin Kansassa.

Tapauksen juuret ovat vuodessa 2003, kun Jalava siirtyi Norjan II-divisioonan Nybergsundista RoPS:aan. Siirron piti tapahtua puhtailla papereilla, mutta sopimuksen jälkeen RoPS:lle jäikin Norjan suuntaan maksettavaa.

- Siinä vaiheessa teimme uuden sopimuksen, jossa sovittiin, että Jalavan siirtyessä muualle, tuleva seura maksaa kyseisen maksun. Viikingit ei ole asiaa hoitanut eikä Jalava näin ollen valvonut sopimuksen ehtoja. Tämän takia päätimme viedä asian käräjille, perustelee Kiistala.

Asia on jätetty syyttäjälle, jonka toimenpiteitä nyt odotetaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat