Seliö jäi toisen F1-veneen jyräämäksi – "Tuli suoraan päin"

F1-veneitten kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö keskeytti tiistaina ajetun Kiinan gp:n 11. kierroksella Liuzhoussa. Hän kolaroi yhdysvaltalaisen Shaun Torrenten kanssa.

Keskeytyshetkellä Seliö oli toisena. Turvaveneen takaa uusintalähdössä rynnistänyt Torrente ajoi päin Seliötä ja molemmat kuljettajat jättivät kisan sikseen.

Kilpailun voittoon ajoi hallitseva maailmanmestari Alex Carella, joka on Torrenten tallitoveri. Qatarin joukkueessa ajava italialainen Carella siirtyi MM-sarjan kärkeen.

Kisan toinen suomalaiskuljettaja Filip Roms ylsi toisen kerran urallaan MM-pisteille. Hän oli kahdeksas ja hävisi voittajalle kierroksen.

Seliö putosi MM-pisteissä neljänneksi. Hän oli pettynyt keskeytykseensä ja etenkin tapaan, jolla se tapahtui.

- Samalle kaverille tuntuvat nämä kaikki kolarit kasaantuvan. Tuli suoraan päin ja kisa oli siinä. Ottaahan se päähän, Seliö murehti tiedotteessa.

- En kuitenkaan usko, että Team Qatar olisi minut yhteispelillä kisasta ja MM-pisteiltä kiilannut. Torrenten tyyli on vain tuollainen. On se käsittämätöntä, Seliö manaili.

Seliö voitti kauden edellisen kisan, joka ajettiin Kiovassa.

Romsin kahdeksas sija ilahdutti

Suomalaistiimin kohdalla ilonaihe oli 18-vuotiaan Romsin kahdeksas sija kauden neljännessä kisassa.

- Hieno veto Filipiltä. Kun laitteet toimivat, niin hän ajaa heti MM-pisteille, Seliö kehui.

Myös Roms oli kisaan tyytyväinen. Hänen tavoitteensa täyttyi.

- Hienolta tuntui. Kisa sujui melkein suunnitelmien mukaisesti. Kolaroin Benaventen kanssa ja veneen ohjausraudat ovat jonkin verran solmussa, mutta maaliin päästiin ja MM-pisteille, Roms sanoi.

F1-veneiden MM-sarjassa on kahden kuukauden tauko. Kauden kaksi viimeistä MM-osakilpailua ajetaan marras-joulukuun vaihteessa Arabiemiraattien Abu Dhabissa ja Sharjahissa.

Lue myös:

    Uusimmat