Seliön kirous jatkuu: jälleen kauhunhetkiä Kiinassa

Tiistaina aamupäivällä Suomeen aikaan ajettavaan F1-veneiden Kiinan GP:hen valmistautunut Mad-Croc F1 Teamin Sami Seliö koki kauhunhetkiä aamun warm-upissa.

Suomalaiskuljettajan veneen ohjauskaapeli katkesi yllättäen ja vene kääntyi silmänräpäyksessä rajusti 90 astetta poikittain vasemmalle. Onnettomuuden sattuessa Seliö oli tekemässä starttiharjoitusta.

– Vene ei ehtinyt saavuttaa onneksi kuin noin 100 km/h nopeuden, joten se pysyi juuri ja juuri pystyssä. Tilanteesta selvittiin hyvän onnen takia pelkällä säikähdyksellä ja mekaanikkojen "aamujumpalla". Jos ohjauskaapeli olisi rikkoutunut pari sekuntia myöhemmin saati keskellä kilpailua, niin lopputulos olisi ollut aivan jotain muuta, onnekas suomalaiskuljettaja huokaisi Liuzhoun varikolla.

– Nyt toivotaan, että luotto veneen ohjaukseen ei tämän myötä kadonnut ja osaan valita myös oikein potkurin päivän kilpailuun, koska warm-upiin suunniteltu potkuritesti jäi tekemättä, Seliö sanoo.

Seliö loukkaantui vuosi sitten vakavasti nimenomaan Kiinan GP:ssä. F1-veneiden kauden kolmanneksi viimeinen GP käynnistyy aamupäivällä klo 10 Suomen aikaa. Seliö starttaa kilpailuun toisesta ruudusta.

Lue myös:

    Uusimmat