SM-liigan erikoisesta jupakasta kurinpitopäätös – luottopakki käytti ”alatyylistä ja säädytöntä” kieltä

Maalikooste: HPK - Ilves 6:33
Videolla maalikooste ottelusta HPK-Ilves.

Liigan kurinpitodelegaatio on antanut päätöksensä HPK:n luottopuolustajan Petteri Nikkilän tapauksesta.

Nikkilä sai torstain HPK–Ilves-ottelun kolmannessa erässä (59.21) pelirangaistuksen käytöksestä. Nikkilä rikkoi sääntökirjan kohtaa 39.5 VIII. 

Tapaus eteni Liigan kurinpitosääntöjen mukaan automaattisesti kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Sääntökirjan kohta 39.5 VIII tarkoittaa tekoja, joissa pelaajalle, valmentajalle tai joukkueen toimihenkilölle tuomitaan pelirangaistus tapauksesta, missä kyseinen henkilö joko ”sylkee, tahrii verellä tai käyttää säädytöntä, rienaavaa tai herjaavaa kieltä, säädyttömiä eleitä, rasistisia loukkauksia tai pilkkaavia tai seksuaalisia huomautuksia tuomaria kohtaan joko ottelun aikana tai sen jälkeen, jäällä tai sen ulkopuolella ja missä tahansa hallin alueella tai sen yhteydessä olevissa tiloissa.”

Kurinpitodelegaatio luki tilanteesta laaditun erotuomariraportin ja kuuli Nikkilän oman lausuman.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Nikkilän erotuomaristolle osoittamat sanat ovat säännössä 39.5 VIII tarkoitettua alatyylistä ja säädytöntä kielenkäyttöä. Näin ollen Nikkilä on toiminut epäurheilijamaisella tavalla, raportissa käydään läpi.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että Nikkilän sanat eivät olleet henkilöön menevää arvostelua. Tämän johdosta ja tilanteessa käytettyjen sanojen perusteella kurinpitodelegaatio katsoo, että jäällä Nikkilälle määrätty pelirangaistus on riittävä seuraus, ja näin ollen tapahtuneesta ei ole tarpeellista määrätä lisärangaistuksena pelikieltoa, päätös kuuluu.

Lue myös:

    Uusimmat