Vettel: Taktiikassani ei järkeä

Saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel purnasi Turkin GP:n kolmossijansa jälkeen kovin sanoin Red Bull -tallin hänelle laatimasta kolmen varikkokäynnin taktiikasta.

Paalupaikalta matkaan lähtenyt Vettel oli ainoa kuljettaja, joka käytti kisassa kolmen pysähdyksen taktiikkaa.

- Taktiikasta keskusteltiin hyvissä ajoin ennen starttia. Oli selvää, että jos johtaisin ja minulla olisi tietynsuuruinen johto takanani tulevaan, niin silloin ajaisin lyhyempiä vetoja ja käyttäisin kolmen pysähdyksen taktiikkaa, Vettel taustoitti.

Vettelin taktiikka meni kuitenkin mönkään, kun hän putosi avauskierroksella Jenson Buttonin taakse toiseksi eikä päässyt Buttonista ohi siinä vaiheessa, kun hänen olisi pitänyt tehdä kovia kierrosaikoja kevyellä bensakuormalla. Vettelin mielestä tallin olisi pitänyt siinä vaiheessa vaihtaa taktiikkaa.

- Olin yllättynyt, että jatkoin kolmen pysähdyksen taktiikalla, koska siinä ei ollut paljonkaan järkeä, etenkin koska otin Jensonin kiinni ja menetin siinä aikaa. Hävisin näin myös Mark Webberille, joten kaiken kaikkiaan emme tehneet parasta mahdollista työtä sen suhteen. Kahden pysähdyksen taktiikka olisi varmistanut minulle toisen sijan, Vettel linjasi.

(MTV3)

Katso Turkin GP:n startti MTV3 Katsomosta:

Lue myös:

    Uusimmat