Viski on erinomainen kesäjuoma – nauti sellaisenaan tai drinkkinä
Viskeistä löytyy paljon kesäisiä makuja, joiden asiosta ne soveltuvat erinomaisesti kesäjuomiksi. Kokeile ja ylläty!
Viskin juominen liitetään usein sikarinhajuiseen talvi-iltaan, mutta monen yllätykseksi viski sopii hyvin myös kesäjuomaksi. Aivan, luit oikein. Viski on hyvin monipuolinen juoma, jota voi nauttia sellaisenaan tai erilaisten drinkkien raaka-aineena.
Hedelmäinen viski sopii erinomaisesti kesäjuomaksi jääpalan kanssa tarjoiltuna. Raikkailla mehuilla tai virvoitusjuomilla pidennetyt viskipohjaiset drinkit puolestaan raikastavat tilanteesta riippumatta. Tässä parhaimmat viskivaihtoehdot kuumiin kesäpäiviin.
Irlantilainen viski huokuu kesää
Irlantilainen viski on oiva kesäjuoma, sillä tämä maa tuottaa enimmäkseen pehmeitä ja hedelmäisiä viskejä ilman savun makua. Bourbon- ja sherrytynnyreissä kypsytys saa viskeihin aikaan aintulaatuisen, hieman pähkinäisen maun.
Irlantilaisesta viskistä huokuu kesää. Sen rikas hedelmäinen makumaailma on omiaan tyylikkääksi kesäjuomaksi. Mausta voidaan erottaa papaijaa, melonia ja sitrusta. Green spot -merkkiset viskit ovat aivan omaa luokkaansa kesäviskien joukossa. Lisää viskilasiisi jääpala ja nauti.
Skotlantilainen single malt tarjoillaan sitruunan kera
Single malt-viskit sekoitetaan yhden tislaamon eri mallastisleistä. Viime vuosina eteläskotlantilaisen viskin suosio ja kysyntä on kasvanut moninkertaisesti, vaikka tislaamoiden määrä onkin vähentynyt huomattavasti.
Skotlantilaisten single malt-viskien pehmeästä mausta voi löytää kesäisiä makuja, kuten vaniljaa ja kookosta, mutta myös aavistuksen sitrusta ja persikkaa. Nämä hedelmäiset maut saadaan esille pitkän tammitynnyrikypsennyksen aikana. Kesäinen ja raikas drinkki saadaan lisäämällä viskin joukkoon tonicia ja sitruunan kuorta.
Japanilaisessa viskissä aavistus ruohoa
Viski on erittäin suosittu juoma Japanissa ja Japani onkin maailman toiseksi suurin mallasviskin tuottaja heti Skotlannin jälkeen. Kuuluisin tislaamoista lienee korkealla vuoristossa sijaitseva Hakushu, yksi maailman suurimmista tislaamoista. Omalaatuisen sijaintinsa vuoksi japanilaisissa viskeissä korostuu raikas, hieman ruohomainen maku, jonka vuoksi ne sopivat täydellisesti kesäjuomaksi.
Makumaailmasta voidaan erottaa myös vihreää omenaa, mäntyä ja kamomillaa. Nämä viskit ovat erittäin tyylikkäitä, ja soveltuvat erinomaisesti tarjoiltavaksi aperitiivina. Kesädrinkki valmistuu kylmällä kivennäisvedellä pidennetystä viskistä.
Lähteet: Alko, Foodrepublic
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä