Kalkkunapiirakat
Terveellisestä kalkkunasta saadaan myös maukkaita piiraita.
Ainekset
- 1 kalkkunan koipi
- 4 valkosipulin kynttä
- timjamia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- vettä
- 3 rkl smetanaa
- 0,5 dl soijakastiketta
- 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
- 1 kg voitaikinalevyjä
- 1 kananmuna voiteluun
Valmistusohje
Mausta kalkkunan koipi suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla sekä timjamilla.
Paista koipea 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes lihat irtoavat luusta.
Erottele lihat luusta ja sekoita hienonnettu lehtipersilja, soijakastike ja smetana lihan kanssa.
Tee voitaikinasta neliön mallisia piirakkapaloja. Paina esimerkiksi. juomalasilla painanne noin sentin päähän reunasta. Laita kalkkunatäyte pyöreälle alueelle piirakasta ja voitele reunat kananmunalla.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
Tarjoile piirakat raikkaan salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi