Koko Suomi leipoo: Tartaletteja
Koko Suomi leipoo -sarjan yhdeksännessä jaksossa leivotaan teknisenä tehtävänä tartaletteja.
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 45min
- Annosmäärä: 2 x 8 kpl
Pohja (molempiin tartaletteihin)
- 200 g Valio voi
- 150 g sokeri
- 50 g keltuainen
- 300 g Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- ripaus suola
Täyte
- 2 kpl keltuainen
- 50 ml Valio kuohukerma
- 50 g Valio ranskankerma
- 100 g kondensoitu maito
- 70 ml limetin mehu
- limetin kuorta
- sokeri
- vaniljasokeri
Täyte paiston jälkeen
- 50 g valkosuklaa
- n. 50 ml Valio kuohukerma
Koristelu
- Valion Oddlygood kasvirasvasekoite
- sokeri
Suklaakoriste
- 50 g valkosuklaa
- vihreä väri (rypsiöljy)
Vadelmatäyte
- 100 g vadelmapyre
- 30 g hillosokeri
- ½ liivatelehti
Sitruunatäyte
- 100 ml sitruunan mehu
- 2 kpl keltuainen
- 70 g sokeri
- 70 ml Valio kuohukerma
- 7 g Maizena
- Valio voi
Koristepursotukset
- Valio vispikerma
- vaniljasokeri
- vadelma
- sitruunacurd
Sitruunacurd
- 40 ml sitruunan mehu
- 1 kpl keltuainen
- 40 g sokeri
- 25 g Valio voi
Valmistusohje
POHJA: Sekoita kaikki aineet yhteen. Laita taikina hetkeksi kylmään.
Voitele tartalettivuoat vuokaspraylla.
Kaulitse taikina tartalettivuokien päälle. Pidä hetki kylmässä, pistele haarukalla muutamia reikiä ja paista 180 asteessa. Irrota muropohjat vuoista.
KEY LIME PIE -TARTALETTI:
TÄYTE: Vaahdota kerma kevyesti. Sekoita kondensoitu maito, ranskankerma ja keltuaiset. Raasta lime ja purista mehu. Yhdistä seokset ja kaada esipaistettujen pohjien päälle. Paista 175 asteessa.
Jäähdytä.
TÄYTE PAISTON JÄLKEEN: Paahda valkosuklaa uunissa. Lämmitä kerma ja sulata valkosuklaa kerman joukkoon. Jäähdytä kylmäksi. Vaahdota. Pursota pieni keko tartaletin keskelle (tähän päälle pursotetaan ruusu/kukka).
KORISTELUOHJEET: Pursota tartalettien päälle iso ruusu tai kukka, joka peittää koko tartaletin.
Valmista vihreäksi värjätystä valkosuklaasta lehti koristeeksi.
SITRUUNA-VADELMATARTALETTI:
VADELMATÄYTE: Sulata, soseuta ja paseeraa vadelmat. Keitä hillosokerin kanssa. Lisää pehmennetty liivatelehti. Laita tartalettien päälle. Siirrä kylmään.
SITRUUNATÄYTE: Keitä sitruunatäyte ja lisää vadelmatäytteen päälle.
KORISTELU: Vaahdota vispikerma ja tee näyttävät pursotukset tartalettien päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunacurdilla.
SITRUUNACURD: Valmista sitruunacurd ja käytä sitä tartalettien viimeistelyyn.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi