Munarinkelit
Nämä perinteisen muotoiset rinkelit valmistetaan taikinasta, johon tulee sekä keitettyjä että raakoja munankeltuaisia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
30 kpl
- 2 kovaksi keitettyä munankeltuaista
- 2 raakaa munankeltuaista
- 1 dl kidesokeria
- 150 g voita
- n. 5 dl vehnäjauhoja
Koristeluun
- vatkattua munanvalkuaista, raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muussaa keitetyt munankeltuaiset raakojen keltuaisten kera.
2. Työstä mukaan sokeri, voi pieninä nokareina ja viimeiseksi jauhot, kunnes saat notkean taikinan.
3. Pyörittele taikinasta pikkusormen paksuisia pitkoja, leikkaa ne n. 10 cm pituisiksi paloiksi ja muotoile rinkeleiksi. Laita leivinpaperille pellille.
4. Penslaa rinkelit munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 5-7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka