Munarinkelit

Nämä perinteisen muotoiset rinkelit valmistetaan taikinasta, johon tulee sekä keitettyjä että raakoja munankeltuaisia.

30 kpl

  • 2 kovaksi keitettyä munankeltuaista
  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 150 g voita
  • n. 5 dl vehnäjauhoja

Koristeluun

  • vatkattua munanvalkuaista, raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muussaa keitetyt munankeltuaiset raakojen keltuaisten kera.

2. Työstä mukaan sokeri, voi pieninä nokareina ja viimeiseksi jauhot, kunnes saat notkean taikinan.

3. Pyörittele taikinasta pikkusormen paksuisia pitkoja, leikkaa ne n. 10 cm pituisiksi paloiksi ja muotoile rinkeleiksi. Laita leivinpaperille pellille.

4. Penslaa rinkelit munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa 5-7 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.