Tillisämpylät
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 6 dl sämpyläjauhoja
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 puntti tilliä
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, vehnäjauhot ja 4 dl sämpyläjauhoista mukaan. Lisää öljy ja leikattu tilli. Anna pyöriä yleiskoneessa noin 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa vielä hetki. Anna taikinan kohota 30 minuuttia. Vaivaa taikinasta pitkä tanko jauhojen avulla ja jaa se noin 20 osaan.
Pyöritä sämpylöiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota hetki. Paista sämpylöitä uunissa 210°c:ssa noin 12-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi