17-vuotiaan pojan tarina kosketti Roope Hintziä – NHL-tähti ryhtyi vaikuttaviin toimiin: "Tosi iso juttu"

Roope Hintz lähtee luottavaisena tulevaan NHL-kauteen: "Tämä on meidän vuosi" 2:19
Katso tästä Tulosruudun juttu Roope Hintzistä. Suomalaishyökkääjä kertoo ajatuksistaan kohti tulevaa NHL-kautta.

NHL-jääkiekkoilijatähti Roope Hintz isännöi ensimmäistä kertaa nimeään kantanutta golfin hyväntekeväisyystapahtumaa. Suomalaishyökkääjä lähti tekemään hyvää 17-vuotiaan pojan tarinan kosketettua häntä.

Nuori suomalainen jääkiekkoilija Marten Orr sai viime marraskuussa viettää päivän fanittamansa NHL-seura Dallas Starsin vieraana. 17 vuoden ikäinen vierailun aikaan ollut Marten kärsii näköhermon surkastumasta, eikä kyseiseen näkövammaan ole parantavaa hoitoa.

Martenin vierailulla oli vaikutuksensa. Se oli johtamassa ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna Espoossa järjestettyyn Roope Hintz Charity Golf -tapahtumaan. Sen tuotot, 90 000 euroa, lahjoitettiin näkövammaisille lapsille ja aikuisille.

– Siitä minulle tuli idea, kun Martenin tarina kosketti. Pystyisi tekemään hyvää hänen kaltaisilleen lapsille, Hintz kertoi.

Toivottavasti tämä menee pitkälle.

Tapahtumansa lajia golfia kivaksi kesäharrastukseksi ja isoksi vapaa-ajan jutuksi kutsuva Hintz pitää arvossaan vaikuttamista hyvän asian puolesta.

On tosi iso juttu itselleni, että on päässyt sellaiseen asemaan, että pystyy tällaisia juttuja tekemään. 

"Siihen asti oli tosi hyvä meininki"

Jäällä Hintz haluaa nousta Dallasin riveissä tulevalla kaudella yhä arvokkaampaan asemaan.

– Tavoitteina on, että pystyisi pelaamaan hyvän kauden ja pystyisi olemaan yksi johtavista pelaajista playoffeissa. Pystyisimme menemään paremmin kohti sitä, minkä haluamme kaikki voittaa, suomalainen sanoi ja viittasi Stanley Cupiin.

– Yrittää tuoda joka peliin johtajuutta ja olla niin johtava pelaaja kuin voi.

Viime kaudella Hintz naputteli 80 runkosarjaotteluun 65 tehopistettä ja 15 pudotuspelimatsiin kahdeksan pinnaa. Täysin tyytyväinen 27-vuotias pelimies ei pystynyt otteisiinsa olemaan.

– Meni ihan jees runkosarja, tosin ei ihan niin hyvin all stars -tauon jälkeen. Siihen asti oli tosi hyvä meininki. Sen jälkeen tuli joku juttu, että ei vain kulkenut niin hyvin kuin siihen asti.

– Pudotuspeleissä olen yleensä itse parhaimmillani. Nyt ei ollut omat parhaat pudotuspelit. 

– Nyt koetetaan ottaa hyvä kesä alle ja ensi vuonna painaa taas.

Oppirahoja

Stars voitti päättyneellä sesongilla NHL:n läntisen konferenssin, mutta tähdet eivät tuikkineet Dallasissa aivan Stanley Cupin loppuotteluihin saakka. Taival katkesi konferenssifinaaleissa Edmonton Oilersia vastaan.

– Parina vuotena on tosi lähellä oltu. Sitten jostain pienestä se on aina kiinni. Niin monta joukkuetta siellä on ja yksi vain voittaa. Vaikea sanoa yhtä juttua, mistä se on kiinni, Hintz pui.

– Vikan sarjan ekoissa kahdessa pelissä ei oikein oltu parhaalla pelipäällä itse. Sen jälkeen kun on perässä, on vaikea lähteä varsinkin toisen kotihalliin.

Laadukkaalla pelaajistolla varustetussa Starsissa kolmannen ja neljännenkin kentällisen pelurit pystyivät tuottamaan oivasti tehojakin ja syvyyttä löytyi, mutta oppirahoja oli vielä makseltavana.

– Meilläkin on ollut nuoria pelaajia, jotka ovat saaneet playoff-pelejä alle. Se on kuitenkin aika eri peli, kun intensiteetti nousee aika paljonkin. Otetaan siitä hyvät jutut mukaan, ja koetetaan parantaa niitä, mitkä eivät olleet niin hyviä.

Iso palanen pois

Dallasissa jatkavat ensi kaudella suomalaisista myös eturivin puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell. Koko NHL-uransa ajan Starsia edustanut Hintz huomioi joukkueen muutoksista kahden yhdysvaltalaiskonkarin lähdön, puolustaja Ryan Suterin siirron St. Louis Bluesiin ja erityisesti hyökkääjä Joe Pavelskin uran päätöksen. 

– Yksi iso palanen, Pavelski, lähtee. Hänen kanssaan pelasin neljä vuotta samassa kentässä. Muutenkin hän on ihan loistava ukko kopissakin. Millainen ystävä hänestäkin tuli vuosien varrella. Jokaikinen, joka hänen kanssaan on ikinä pelannut, sanoo varmasti samaa.

– Tietysti meille tuli pari (pelaajaa) lisää. Muuten pysyy samana joukkue. Hyvillä odotuksilla lähden tulevaan. Uskon, että tämä on meidän vuotemme.

Lue myös:

    Uusimmat