Arsenal murjoi vastustajan rumasti – tähtipelaajalta upea ele

Arsenal pyssytti peräti kuusi maalia West Hamin verkkoon jalkapallon Valioliigassa sunnuntaina.

West Ham kesti painetta puolisen tuntia, ennen kuin omissa soi. William Saliba puski pallon verkkooon Declan Ricen keskityksestä. Puoliajan loppuminuuteilla ero repesi ja Arsenal paukutti kolme maalia pikatahtiin.

Ensin Bukayo Saka iski rangaistuspotkusta taululle lukemat 2–0. Sitten puolustaja Gabriel vei Arsenalin 3–0-johtoon ja Leandro Trossard laukoi komeasti tilanteeksi 4–0.

Toisella puoliajalla sama tahti jatkui. Bukayo Saka laukoi tilanteeksi 5–0 illan toisellaan ja Declan Rice kruunasi huippuiltansa vanhaa seuraansa vastaan 6–0-osumalla. Rice ei tuulettanut maaliaan kunnioituksesta vanhaa seuraansa kohtaan.

6–0-maalin jälkeen Arsenalin käskijä Mikel Arteta otti Ricen, Sakan ja Trossardin vaihtoon ja Gunnersin suurin maalintekokiima kuihtui, eikä maaleja enää syntynyt.

Arsenal nousi voitollaan tasapisteisiin sarjan toisena olevan Manchester Cityn kanssa. Molempien joukkueiden maaliero on 31 maalia plussan puolella, mutta City on tehnyt kolme enemmän, ja siksi Arsenal on taulukossa vasta kolmantena. Valioliigan kärjessä on Liverpool kaksi pistettä Arsenalin ja Cityn edellä.