Lähettääkö Leijonat Kanadan kotiin? "Jääkiekossa paljon isompia ihmeitä"

Suomi pääsi Sveitsin avulla jääkiekon MM-kisojen pudotuspeleihin. Nyt vastaan tulee toisen lohkon voittaja Kanada.

Yleensä enemmistö Suomen kansasta uskoo Suomen jatkopaikkaan, oli vastassa kuka tahansa. Kello 11 mennessä MTV:n äänestykseen vastanneista noin 54 prosenttia on nyt sitä mieltä, että Leijonilla ei ole mahdollisuuksia Kanadaa vastaan.

MTV Sportin asiantuntija Hannu Aravirta myöntää, että tilanne on vaikea, muttei mahdoton.

– Minun lähtökohtainen arvio on 75-25 Kanadalle, Aravirta pohtii voimasuhteita.

– Mutta se kertoo, että Suomella on mahdollisuus. Paljon, paljon isompia ihmeitä on jääkiekkomaailmassa tehty, kuin se, että Suomi huomenna voittaisi Kanadan, Aravirta muistuttaa.

Vaikka Kanada voitti Ranska-avaustappion jälkeen kaikki muut alkusarjan pelinsä, ei joukkue ole Aravirran mielestä ollut mitenkään erityisen vakuuttava. Toisaalta, Kanadalla on taipumusta pelata pudotuspeleissä hyvin.

– Se on pudotuspelijääkiekko-kansaa. Rutiini ja virittäytyminen niihin on kovaa luokkaa. Mutta kyllä tuo joukkue on "kakkoskorin" miehiä, Aravirta sanoo.

– Onhan se realismia, että tässä mitataan NHL vastaan puolet SM-liigaa ja puolet muuta. Se on realiteetti. Mutta kyllä ne on kovia poikia nuo SM-liigapelaajatkin.

Puolivälieräottelu Kanada-Suomi torstaina kello 20.00. Suorat lähetykset MTV3- ja MTV Sport 1 -kanavilla sekä Katsomossa ja Radio Novalla.

Lue myös:

    Uusimmat