Graavilohta, muikunmätiä ja piparjuurikermaa
Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!
Ainekset
- 1 lohen selkäpala
- 30 g suolaa
- 30 g sokeria
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 30 g muikunmätiä
- 100 g hapankermaa
- 1 pala piparjuurta
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Sekoita suola ja sokeri jauhettujen fenkolinsiementen kanssa. Graavaa lohta suolalla ja sokerilla noin 4 tunnin ajan. Huuhtele kylmässä vedessä ja kuivaa talouspaperilla.
Valuta hapankermaa yön yli kahvinsuodattimessa. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää se hapankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Polta lohta nopeasti kaasupolttimella ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
Asettele lohisiivut lautaselle ja lisää päälle mätiä ja hapankermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka