MasterChef: Panzanella – Punainen joukkue
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.
Ainekset
- 1 Sydänsalaatti / 2 syöjää kohden
- 60 g Kovaa kypsytettyä juustoa
- Kourallinen karviaisia
- Oliiviöljyä
- 1 dl Hapanolutta
- Suolaa
- Mustapippuria
- 2 dl Erivärisiä tomaatteja
- 2 Avomaankurkkua
- 1 Kokonainen kuiva hapanjuurileipä
Valmistusohje
Pilko kuivahtanut leipä paloiksi ja kuutioi tomaatit.
Halkaise sydänsalaatit ja kurkut. Laita oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria sydänsalaattien ja kurkkujen päälle. Grillaa kuumassa hiiligrillissä nopeasti.
Kuutioi kurkut ja sekoita tomaattien ja leipäpalojen kanssa. Mausta tomaatti-kurkku-leipäsalaatti oliviiöljyllä, suolalla, mustapippurilla, hapanoluella sekä mehustetuilla karviaisilla. Anna leivän vettyä n. tunnin ajan.
Laita lautaselle grillattu sydänsalaatti ja lisää hieman hapanolutta päälle. Lusikoi päälle panzanella-salaattia ja raasta päälle lopuksi juustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka