Rooneya uhkaa hyllytys Englannin EM-ryhmästä

Englannin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Fabio Capello varoittaa pelikieltoon joutunutta Wayne Rooneya, että paikka EM-kisajoukkueessa ei ole missään nimessä varma.

Rooney ajettiin perjantaina suoralla punaisella kortilla ulos kentältä, kun hän potkaisi vastustajaa Montenegrossa pelatussa vierasottelussa. Euroopan jalkapalloliitto Uefa käsittelee pelikiellon pituutta myöhemmin maanantaina.

- Minun pitää keksiä uusi ratkaisu yhteen tai kahteen otteluun, joissa Rooney ei pelaa. Jos löydämme ratkaisun, hänen pitää tehdä töitä palatakseen aloituskokoonpanoon, Capello uhkaili.

- Tiedätte minut. Teen joskus virheitä, mutta yritän valita aina juuri sillä hetkellä parhaassa kunnossa olevat pelaajat, Capello sanoi.

Italialaisvalmentaja muistutti, että Rooneyn takana peliaikaa kärkkyy muitakin hyviä pelaajia.

- Näin yhden ottelun, jossa Jermaine Defoe pelasi erittäin hyvin Arsenalia vastaan. Hän juoksi ja prässäsi erittäin paljon. Daniel Sturridge tekee samaa. Voisin jättää Rooneyn ulos. Jos muut ovat hyviä, niin he pelaavat. Olen urallani laittanut paljon hyviä pelaajia penkille, Capello uhosi.

Englanti johti Rooneyn ulosajohetkellä, mutta taipui lopulta 2-2-tasapeliin, joka kuitenkin riitti varmistamaan kisapaikan Montenegron nenän edestä. Rooney ei pelaa myöskään marraskuun harjoitusottelussa Espanjaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat