Brunssisalaatti piknikille

Ihanan raikas, kaunis ja terveellinen salaatti maistuu yhtä lailla eväsruokana piknikillä kuin kotona leppoisalla sunnuntaibrunssilla.

4 hengelle

  • 250 g erilaisia salaatinlehtiä
  • 250 g raejuustoa
  • 1 greippi
  • 1 pieni meloni (esim. hunaja-)
  • limetin kuorta

Valmistusohje

1. Huuhdo salaatit kunnolla ja taputtele kuivaksi pyyheliinan sisällä. Revi tai suikaloi salaatit ja laita tarjoiluvadin tai piknikille ison muovirasian pohjalle. Lusikoi niiden päälle raejuusto.

2. Kuori greippi ja leikkaa viipaleet kalvottomiksi. Halkaise pesty meloni, koverra pois siemenet ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi.

3. Asettele greippi- ja meloniviipaleet raejuuston päälle. Raasta päälle hieman limetin kuorta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.